16 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθη άνδρας που κακοποίησε μέχρι θανάτου κατσίκες στην Αρκαδία [σκληρές εικόνες]

Στη σύλληψη ενός άνδρα που είναι ιδιοκτήτης μια στάνης στο Λευκοχώρι Αρκαδίας (Δήμος Γορτυνίας) μέσα στην οποία έχουν βρει τον θάνατο – πιθανότατα και από την ασιτία – κατσίκες του προχώρησαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων μετά την καταγγελία που κατέθεσε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο Γιώργος Ζαφειράκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.

Ο κ. Ζαφειράκης, ενημερώθηκε την ίδια μέρα από κάτοικο του Λευκοχωρίου για την κατάσταση εκεί.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του εξήγησε – αφού του έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες – πως εδώ και 10 μέρες μέσα στη στάνη κείτονται νεκρά δύο νεαρά κατσικάκια και μια ενήλικη σκελετωμένη κατσίκα, ενώ και τα υπόλοιπα ζώα (κατσίκες, κατσικάκια και πρόβατα) που έχουν επιβιώσει, ζουν μέσα στις λάσπες χωρίς τροφή, και από την ασιτία, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το ένα εξ αυτών το φωτογράφισε ενώ μασούσε και το πλαστικό μιας ομπρέλας.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων εντοπίστηκε στο καφενείο του χωριού χθες και συνελήφθη. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ζαφειράκη ο δράστης ισχυρίστηκε ότι έχει τρεχάματα με τους γονείς του, ότι τα κατσικάκια πέθαναν στη γέννα.

Ωστόσο, είναι οφθαλμοφανές ότι δεν πρόκειται για κατσικάκια νεογέννητα.




Πηγή: pna.gr