Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Νέο σποτ Μαξίμου-Αποθεώνουν Τσίπρα χαρούμενοι ηλικιωμένοι... ΗΘΟΠΟΙΟΙΉρθε και το... ρυζόγαλο μετά τα κουλούρια και τα τάπερ

Συνεχίζεται η τακτική της προβολής του κυβερνητικού έργου από το Μαξίμου, με τις μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη να διαφημίζονται στο νέο σποτ.


Μετά τα σχολικά γεύματα που αποτέλεσαν το concept του προηγούμενου βίντεο, το Μαξίμου στο νέο βίντεο που ανάρτησε και στον λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο για υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση των τιμολογίων και προαναγγέλλει εκπτωτικό τιμολόγιο ρεύματος για επιχειρήσεις.

«Υλοποιείται η δέσμευση για έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών. Θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για ​140.000 ​νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter.


Οπως αναφέρετει από το γραφείο του πρωθυπουργού «υλοποιείται η δέσμευση που αναλάβαμε πριν από 3,5 χρόνια στην Κοζάνη: Έκπτωση που προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης.

Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων.

Ειδικότερα με την ρύθμιση αυτή, μέσω της έκπτωσης της τάξεως των 42 ευρώ / MWh στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, επιδιώκεται η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών των εν λόγω περιοχών και η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της λιγνιτικής εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής.

Από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140 χιλ. νοικοκυριά (133 χιλ. στη Δ. Μακεδονία και 8 χιλ. στο Δήμο Μεγαλόπολης). Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου