24 Ιανουαρίου 2018

Ο άλλος πήγε να δει τσοντοέργο και φώναζε στην ηθοποιό: «Κλείσε τα πόδια σου!»

Το περιστατικό συνέβη στο θέατρο «Αυλαία» κατά τη διάρκεια της παράστασης τα «Κόκκινα Φανάρια» Την παράταση «Κόκκινα Φανάρια» που παίζεται στο θέατρο «Αυλαία» στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε την περασμένη Παρασκευή ένας θεατής, ο οποίος φαίνεται να... ενοχλήθηκε από ηθοποιό που ενώ βρισκόταν στη σκηνή άνοιξε τα πόδια της προφανώς για τις ανάγκες του ρόλου της. Ο συγκεκριμένος θεατής, λοιπόν, δεν δίστασε κατά τη διάρκεια της παράστασης να φωνάξει στην ηθοποιό να κλείσει τα πόδια της, αφήνοντας άφωνους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα του θεάτρου.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, Βαρβάρα Δουμανίδου, με ανάρτησή της στο Facebook γράφει για το απίστευτο περιστατικό και δίνει στον «θεατή» μία συμβουλή...

Διαβάστε παρακάτω:

Η ανάρτηση της σκηνοθέτη, Βαρβάρα Δουμανίδου

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράστασης στο κατάμεστο Αυλαία ένας "θεατής" είπε δυνατά και απαξιωτικά τη φράση "κλείσε τα πόδια σου" σε μια ηθοποιό επί σκηνής. Τη στιγμή που εκείνη υποδύονταν έναν ρόλο στα Κόκκινα φανάρια.

Αν ήμουν εγώ εκείνη τη στιγμή στη σκηνή, θα σταματούσα τη ροή και θα του έλεγα να κλείσει εκείνος το στόμα του. Εγώ είμαι η σκηνοθέτις όμως και κάνω ό,τι θέλω. Η ηθοποιός κατάπιε τον θυμό της και συνέχισε να παίζει ως όφειλε, σε κακή συναισθηματική κατάσταση.

Μια συμβουλή. Αν δεν ξέρετε ότι εισέρχεστε σε χώρο τέχνης, αν δεν γνωρίζετε τις βασικές αρχές παρακολούθησης ενός θεατρικού έργου, αν νομίζετε πως βλέπετε κινηματογράφο και τέλος αν είστε κάφρος μείνετε στο σπίτι σας ή κοινωνικοποιηθείτε διαφορετικά.

Οι ηθοποιοί δεν είναι οι γελωτοποιοί του βασιλείου σας. Είναι άνθρωποι με αρχές, καλλιεργημένοι και με παιδεία. Δουλεύουν σκληρά και αιματηρά για να αποδώσουν σωστά και ρεαλιστικά τον ρόλο που ερμηνεύουν παρά τις όποιες αρχές τους.

Το σχόλιο της συγκεκριμένης παράστασης είναι να καταλάβει και να νιώσει η κοινωνία τι βιώνουν αυτές οι γυναίκες. ‘Ενας "θεατής" άθελα του, μας το έκανε πιο ξεκάθαρο πια».