19 Ιανουαρίου 2018

Απαντήσεις και παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η ΝΔ για την υπεξαίρεση εγγράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση και άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη.


Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της εξεταστικής για την Υγεία στη Βουλή, κατήγγειλε υπεξαίρεση εγγράφων από το αρχείο του Κέντρου, με στόχο να παγιδευτεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Πουλής κατήγγειλε άγριες μεθοδεύσεις γύρω από την εταιρεία security που «φυλάει» το αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το οποίο έκαναν «φτερά» σημαντικά έγγραφα της περιόδου 2013-2014.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Η αποκάλυψη του Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη - εφόσον επιβεβαιωθεί - εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του Υπουργείου.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία και να μας απαντήσει αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση».