23 Ιανουαρίου 2018

Αστυνομικοί προς κυβέρνηση: Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να αναθέσει στην Αστυνομία τη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων όπου θα εκτελούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας: «Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες».


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ αφήνει αιχμές για μετατροπή της ΕΛ.ΑΣ. σε «σεκιούριτι» που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από την κυβέρνηση με γνώμονα το χρήμα, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για κίνδυνο σύγκρουσης της Αστυνομίας με την κοινωνία την οποία έχει αποστολή να προστατεύει.

Το συνδικάτο επισημαίνει ότι η απόσπαση δυνάμεων για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων αποδυναμώνει το έργο της ευρύτερης αστυνόμευσης, με συνέπεια να υπονομεύεται το αγαθό της ασφάλειας για το σύνολο της κοινωνίας.

Η ΠΟΑΣΥ προειδοποιεί ότι το προσεχές διάστημα η κατάσταση θα οξυνθεί, «λαμβάνοντας ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί την κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε η Αστυνομία να μην εμπλακεί σε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα είναι επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία.

«Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μετατρέψει σταδιακά την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτο το λαό στο οργανωμένο έγκλημα και την ανομία», καταλήγουν οι αστυνομικοί.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/365209/skliri-kritiki-astunomikon-stin-kuvernisi-gia-ti-fulaxi-e-pleistiriasmon11