10 Ιανουαρίου 2018

Η ΛΑΕ τα έβαλε με τη γ.γ. Ισότητας για την Μπαζιάνα: Η προηγούμενη που είχε στηρίξει ήταν η Βελκουλέσκου

Πυρά κατά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, για την ανακοίνωση στήριξης της Περιστέρας Μπαζιάνα, εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα.


Η Γενική Γραμματεία είχε εκδώσει ανακοίνωση, με τίτλο «Η γυναίκα του Πρωθυπουργού έχει στόμα και μιλιά!», με αφορμή τα σεξιστικά σχόλια που ακούστηκαν έπειτα από τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα η κ. Μπαζιάνα.

Η ΛΑΕ χαρακτηρίζει «μελό» την εν λόγω συνέντευξη και χαρακτηρίζει απαράδεκτη της ανακοίνωση στήριξης της συντρόφου του πρωθυπουργού από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Σημειώνει ότι ουδέποτε δεν έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τη μέση γυναίκα και επισημαίνει ότι η προηγούμενη που είχε στηρίξει η Γενική Γραμματεία Ισότητας ήταν η Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Κατανοούμε ότι κάποιοι ή κάποιες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τη θέση τους επιδιώκοντας να είναι αρεστοί/ες στους θεσμούς εξουσίας (κυβέρνηση-δανειστές). Το κάνουν, όμως, και με τον πιο προκλητικό τρόπο. Μόνο οι γυναίκες εξουσίας ενδιαφέρουν τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Όλες οι άλλες στον Καιάδα», καταλήγει η ΛΑΕ.

Αναλυτικά η δήλωση της Δέσποινας Σπανού, υπεύθυνης Γραφείου Τύπου και μέλος Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

«Όταν η Γ.Γ. Ισότητας “καίγεται” να υπερασπιστεί την Μπαζιάνα και την... Βελκουλέσκου»!

Η συνέντευξη της κας Μπαζιάνα προκάλεσε πολλά σχόλια. Προφανώς, η πρωθυπουργική σύντροφος επιστρατεύθηκε για να εξωραΐσει το προφίλ του πρωθυπουργού και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κάποιοι εκτίμησαν ότι μια... «μελό» συνέντευξη μπορεί να δημιουργήσει θετικό κλίμα και να ανατρέψει την πραγματικότητα. Όλ’ αυτά εντάσσονται στην επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνο, όμως, που είναι εντελώς απαράδεκτο είναι η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας η οποία εκδόθηκε για να στηρίξει την πρωθυπουργική σύζυγο.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας που ουδέποτε έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στη μέση γυναίκα (την ανεργία στις γυναίκες, τα περιορισμένα δικαιώματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην επαγγελματική της εξέλιξη, τον σε βάρος της σεξισμό στη γενικότερη κοινωνική δραστηριότητα, τις δυσκολίες και τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης και της καθημερινότητας) βγήκε να στηρίξει τη συνέντευξη της κας Μπαζιάνα.

Ενθυμούμαστε όλοι, προηγούμενη παρέμβασή της για να στηρίξει την κα Βελκουλέσκου!!

Κατανοούμε ότι κάποιοι ή κάποιες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τη θέση τους επιδιώκοντας να είναι αρεστοί/ες στους θεσμούς εξουσίας (κυβέρνηση-δανειστές). Το κάνουν, όμως, και με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Μόνο οι γυναίκες εξουσίας ενδιαφέρουν τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Όλες οι άλλες στον Καιάδα».