10 Ιανουαρίου 2018

Είσαι ομοφυλόφιλος, θρησκόληπτος ή... ευαίσθητος; Ο βρετανικός στρατός σε χρειάζεται!

Μπορώ να είμαι γκέι στο στρατό; Τι γίνεται αν γίνω συναισθηματικός στο στρατό; Μπορώ να πιστεύω στη θρησκεία μου στον στρατό;, είναι μερικά από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στα σποτάκια

Σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους πολίτες της να ενταχθούν στο στρατό, προχώρησε η Βρετανία, καθώς σύμφωνα με νέα διαφημιστικά σποτάκια... όλοι μπορούν να καταταγούν στο στρατό ακόμα και αν είναι ομοφυλόφιλοι, συναισθηματικοί ή θρησκόληπτοι.



Η κίνηση αυτή κόστισε 1,6 εκατομμύρια λίρες και οι διαφημίσεις στοχεύουν μέσα σε 40 δευτερόλεπτα να προσελκύσουν άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα.


Στα σποτάκια των διαφημίσεων διατυπώνονται οι παρακάτω ερωτήσεις:

- Μπορώ να είμαι γκέι στο στρατό;
- Τι γίνεται αν γίνω συναισθηματικός στο στρατό;
- Μπορώ να πιστεύω στη θρησκεία μου στον στρατό;
- Θα μπορώ να ακουστώ στο στρατό;
- Πρέπει να είμαι υπερήρωας για να ενταχθώ στο Στρατό;


Ωστόσο, οι νέες αυτές διαφημίσεις έχουν επικριθεί αρκετά, καθώς απέτυχαν να προσελκύσουν το κοινό που είχε περισσότερες πιθανότητες να επιθυμεί να ενταχθεί στο στρατό.



Ο συνταγματάρχης και πρώην διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Richard Kemp, δήλωσε στο BBC: «Η κύρια ομάδα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δεν ανησυχούν τόσο πολύ για το αν πρόκειται να ακουστούν ή τι θα γίνει αν υπάρξει ένα συναισθηματικό ζήτημα», συμπληρώνοντας: «Γι' αυτό που ανησυχούν περισσότερο είναι για το πώς θα αντιμετωπίσουν μάχες και όχι μόνο αυτό - οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να προσελκυστούν από εικόνες μάχης γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις».