31 Ιανουαρίου 2018

Ν.Δ. για δημοσκόπηση Pulse: Η ελληνική κοινή γνώμη αποδοκιμάζει τους χειρισμούς Τσίπρα με τα Σκόπια

Ακόμη μια δημοσκόπηση -αυτή της Pulse- επιβεβαιώνει το προφανές, σχολιάζουν στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ότι η ελληνική κοινή γνώμη αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, επρόκειτο για κάτι αναμενόμενο καθώς ο πρωθυπουργός:

α) Δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις του και τις πρωτοβουλίες του, ούτε ζήτησε τη συναίνεσή τους.

β) Ανέχθηκε τις παλινωδίες του υπουργού άμυνας Π. Καμμένου και κυρίως

γ) Επιχειρεί να απαξιώσει ταυτίζοντάς τους με την ακροδεξιά όλους όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του, που δυστυχώς όμως για αυτόν είναι πολλοί. Ακόμα και μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη Νέα Δημοκρατία, είναι χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός δείχνει να υποτιμά ένα θέμα το οποίο θεωρείται σημαντικό από το 72% των πολιτών. Απαξιώνει τα συλλαλητήρια (όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες) τη στιγμή που η διοργάνωσή τους θεωρείται θετική από το 65% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχεται τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας σε έναν άρον-άρον συμβιβασμό, ενώ 6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, όπως άλλωστε και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραία, εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, η εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας για τον χειρισμό του εθνικού θέματος περιορίζεται μόνο στο 24% του εκλογικού σώματος.

Ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η εμπιστοσύνη αυτή καταγράφεται μόλις στο 51%, την ίδια ώρα που το 17% αυτών των ψηφοφόρων, δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα, όπως άλλωστε συνολικά το 32% των Ελλήνων πολιτών.