19 Ιανουαρίου 2018

Στη Vodafone αντί 120 εκατ. ευρώ η Cyta Hellas

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας η Cyta τερματίζει την παρουσία της θυγατρικής της Cyta Ηellas ως αυτόνομη οντότητα στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά. Το ΔΣ της μητρικής στην εταιρεία με απόφασή του ανακήρυξη την Vodafone προτιμώμενο πλειοδότη για εξαγορά στου συνόλου των μετοχών της εταιρείας με τίμημα τα 120 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, η απόφαση της ηγεσίας της Cyta λήφθηκε την Πέμπτη και μετά από αξιολόγηση των δυο προσφορών που είχε. Πέρα από την επίσημη ανακοίνωση πώλησης της Cyta Hellas από πλευράς ΔΣ δεν ανακοινώθηκαν άλλες πληροφορίες για την προσφορά της Vodafone. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας ενώ η προσφορά της Vodafone ανερχόταν στα 120 εκατ. ευρώ, η δεσμευτική προσφορά που είχε υποβάλει και η Wind ήταν κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ.

H Cyta ξεκίνησε την παρουσία της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της πριν 11 ακριβώς χρόνια, στις 26 Ιανουαρίου 2007. Στα έντεκα χρόνια δράσης η θυγατρική του Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού Κύπρου (Cyta) καταγράφει διαρκώς ζημιές.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/364958/sti-vodafone-adi-120-ekat-euro-i-cyta-hellas/