05 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΦΥΛΟΙ! Σάλος: Ο Τομ Μπρέιντι φιλά στο στόμα τον 11χρονο γιο του [βίντεο]

[Προσοχή! Αν δε φιλάτε τα παιδιά σας στο στόμα δεν είστε "συναισθηματικά συνδεμένοι μαζί τους"... Ρε γαμ@εστε λέω γω!]

Μια παθιασμένη συζήτηση έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο σχετικά με το σε ποια ηλικία οι γονείς θα πρέπει να σταματήσουν να φιλάνε τα παιδιά τους, όταν ο διάσημος παίκτης των Patriots, Τομ Μπράντι ανέβασε ένα βίντεο, που τον δείχνει να φιλά στο στόμα τον 11χρονο γιο του με τον κακομοίρη το μικρό αμέσως μετά να σκουπίζει το στόμα του με τη μπλούζα του.


Κατά τη διάρκεια ενός μίνι ντοκιμαντέρ που ανέβασε στο Facebook, με το όνομα « Tom vs. Time», υπάρχει μια σκηνή όπου την ώρα που κάνει μασάζ ο Μπράντι διακόπτεται από τον γιο του Τζακ. Σηκώνοντας το κεφάλι του, ο Τζακ ρωτά τον πατέρα του αν μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι και ο Τομ του απαντά: «Κι εγώ τι θα πάρω;» και τότε ο γιος του, του δίνει ένα πεταχτό φιλί στα χείλη.

Αλλά την ώρα που ο Τζακ ετοιμάζεται να φύγει, ο Τομ του λέει: «Αυτό ήταν πολύ πεταχτό» και τότε ο γιος του γυρίζει και του δίνει ένα μεγαλύτερο φιλί, ενώ ο μασέρ του λέει «Ξέρεις Τζακ, όλα έχουν ένα κόστος, φίλε».



Η πράξη αυτή του διάσημου παίκτη έρχονται και πάλι στο προσκήνιο ενός ζητήματος που διχάζει τους ειδικούς – αλλά και τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2010 η εκπαιδευτική ψυχολόγος Δρ. Σαρλότ Ρέζνικ ξεκίνησε την διαμάχη γύρω από αυτό το θέμα.

«Αν αρχίσετε να φιλάτε τα παιδιά στα χείλη, πότε σταματάτε; Είναι πολύ μεγάλο θέμα» είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. «Όταν ένα παιδί φτάνει στην ηλικία των 4,5 ή 6 και έρχεται η σεξουαλική συνειδητοποίηση , το φιλί στα χείλη μπορεί να τα διεγείρει. Ακόμη κι αν αυτό δε συμβεί σε ένα παιδί, προκαλεί σύγχυση. Αν η μαμά φιλά τον μπαμπά στο στόμα και το αντίστροφο, τι σημαίνει όταν εγώ, εάν μικρό αγόρι ή κορίτσι, φιλήσω τον γονιό μου στο στόμα;».

Τα σχόλια ήταν τόσο έντονα που το θέμα επανεμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και γίνεται viral στο διαδίκτυο, προκαλώντας απαντήσεις κι από άλλους εμεπιρογνώμονες που ασχολούνται με θέματα παιδικής ηλικίας.

Το 2015, η Δρ. Φιόνα Μάρτιν από το κέντρο Ψυχολογίας Παιδιών του Σίδνεϊ, δήλωσε πως οι γονείς θα μπορούσαν να συγχέονται άδικα με τις συμβουλές αυτές και πρόσθετε πως ότι προωθεί την «συναισθηματική σύνδεση» είναι καλό. Η πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων συμφωνεί με την Δρ. Μάρτιν.