14 Φεβρουαρίου 2018

Στην ηλεκτρονική πλατφόρα 1.517 πλειστηριασμοί- Στο σφυρί σήμερα «ανάκτορο» 35 εκατ. ευρώ

Με ταχύτατους ρυθμούς μεταφέρονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στα Ειρηνοδικεία.


Μέχρι σήμερα έχουν έχουν μεταπέσει στο σύστημα 1.517 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες τράπεζες και ιδιώτες. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περίπου 29 πλειστηριασμοί και 70 για την επόμενη εβδομάδα.

Oι ρυθμοί μετάπτωσης στο νέο σύστημα προκειμένου από  τις 21 Φεβρουαρίου να διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά είναι εντατικοί. Ενδεικτικό είναι ότι στις 7 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν αναρτηθεί 953 πλειστηριασμοί ακινήτων και σήμερα ο αριθμός έχει αυξηθεί σε 1.517.

Οι σημερινοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα των οποίων η τιμή πρώτης προσφοράς αρχίζει από 28.000 ευρώ και φτάνει μέχρι 35 εκατ. ευρώ.

Tην ίδια ώρα η εφορία  ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στήνει στα έντεκα μέτρα 73.000 φορολογουμένους.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας.

Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.

Οσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν από την Πρωτομαγιά να βγαίνουν στο σφυρί καθώς αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο.