27 Φεβρουαρίου 2018

Ιράκ: Στην κρεμάλα 16 Τουρκάλες τζιχαντίστριες

Το ανώτατο δικαστήριο στη Βαγδάτη καταδίκασε τις γυναίκες με την ανώτερη ποινή, καθώς έκρινε ότι ήταν ενεργά μέλη του ISIS

Με την ποινή του θανάτου και με εντολή να εκτελεστεί άμεσα, καταδικάστηκαν 16 γυναίκες τουρκικής καταγωγής στο Ιράκ, καθώς οι εισαγγελία απέδειξε ότι είχαν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του ISIS.


Οι 16 γυναίκες, ηλικίας από 20 έως και 50 ετών, δικάστηκαν από το ανώτατο δικαστήριο στη Βαγδάτη, την Κυριακή. Πολλές από τις γυναίκες που καταδικάστηκαν, είναι μητέρες και μάλιστα έχουν μικρά παιδιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ιρακινών αρχών.

Μία από τις καταδικασθείσες, είχε πάρει μέρος σε μάχη εναντίον του ιρακινού στρατού στη Μοσούλη, ενώ οι υπόλοιπες είχαν παντρευτεί με τζιχαντιστές και είχαν αναλάβει πόστα στην οργάνωση και στην υποστήριξη των τρομοκρατικών επιθέσεων που λάμβαναν χώρα.

Ο δικηγόρος που τις υπερασπίστηκε, δήλωσε ότι και οι 16 είχαν απαχθεί δια της βίας από τους τζιχαντιστές και μάλιστα ορισμένες ήταν παντρεμένες πριν ενταχθούν στην οργάνωση, όπου διαβίωναν υπό καθεστώς τρόμου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να εκτελεστούν δια απαγχωνισμού. Η απόφαση θα υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ήτοι μέχρι τις 25 Μαρτίου.