06 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ! Βίτσας: Στα τέλη του 2018 η επιστροφή αναδρομικών στους στρατιωτικούς

Το τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2018, και πάντως «μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα έχουμε γνώση των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς» τόνισε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στην χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των στρατιωτικών.

«Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 450 έως 500 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις, που θα καταβληθεί σε 36-48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού», διευκρίνισε ο ΑΝΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα ο ίδιος διευκρίνισε ότι «οι περικοπές του 1,5% που επήλθαν με το νέο μισθολόγιο λύνονται με τα επιδόματα που χορηγούνται».

[Ακούστε τώρα και τον Καμμένο να δηλώνει στις 27 Δεκεμβρίου ότι δεν μπορούμε να δώσουμε το υπόλοιπο 50% γιατί ο Σαμαράς διαπραγματεύτηκε με την τρόικα να δώθεί μόνο το 50% αλλά εμείς "μέσω επιδομάτων, εκτός έδρας και παράλληλα οι βελτιώσεις που θα κάνουμε θα καλύψουμε την απόφαση του ΣτΕ για το άλλο 50%" και βγάλτε τα συμπαράσματά σας για το δούλεμα που ρίχνουν στα γίδια


]

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, παρατήρησε ότι «όποτε πηγαίναμε με μεγαλοϊδεατισμό ξεπερνώντας την ιστορία, τη γεωγραφία, αυτή η λογική είναι της καταστροφής». Ο υπουργός, αφού διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της διαπραγματεύσεως μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ, επισήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η ειρήνη στα Βαλκάνια μέσα από την παγίωση των συνόρων», καθώς και την ανάγκη του «να φύγουμε από παντού από λογικές αλυτρωτισμού ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της συνανάπτυξης μεταξύ των χωρών», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Επανέλαβε μάλιστα για άλλη μία φορά ότι εθνική γραμμή είναι να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό και η λύση-πακέτο να έχει την μορφή διεθνούς συμφωνίας, διεθνούς δικαίου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα περί της στάσεως των ΑΝΕΛ στο θέμα, ο Δ. Βίτσας σχολίασε ότι για το θέμα δεν θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΛ αλλά η Βουλή και κάλεσε εκεί να πάρει θέση ο καθένας, καθιστώντας σαφές ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητος στην κυβέρνηση «έχοντας μια παραπάνω γνώση», όπως σημείωσε με νόημα.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις της υποθέσεως της NOVARTIS, ο ΑΝΥΕΘΑ, αφού σημείωσε ότι «υπάρχει σκάνδαλο», τόνισε ότι «Βοά η υφήλιος γι’ αυτό», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει γνώση της δικογραφίας αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/vitsas-sta-teli-tou-2018-epistrofi-anadromikon-stous-stratiotikous