21 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: σκέφτηκα την παραίτηση αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από την θέση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την ομιλία του στην Βουλή για την υπόθεση Novartis. Ενώ, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε βλακώδεις συκοφαντίες όσα φημολογούνται για τον ίδιο και την σύζυγο του.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας είπε ότι σκέφτηκε να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας. Τελικά όπως τόνισε αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από τα δύο και βρίσκεται στην Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του χρησιμοποιούνται και ως όχημα για να πλήξουν την κεντρική τράπεζα, υπογράμμισε ότι δεν μπορούσε να απουσιάζει για έναν προσωπικό λόγο. «Πρόκειται για την σύζυγό μου Λίνα Νικολοπούλου, η οποία κατηγορείται και δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

«Η εταιρεία της συζύγου μου παρέχει συμβουλές επικοινωνίας, οργάνωση συνεδρίων, κατά βάση στο χώρο της υγείας. Είναι υποδειγματική η εταιρεία της, πλήρωσε φόρους και δεν χρωστάει 1 ευρώ. Η εταιρεία της και η ίδια έχουν κατασυκοφαντηθεί, για έργα που έλαβε ακόμη και πριν γίνω εγώ υπουργός. Δεκάδες δυσφημιστικά άρθρα γράφτηκαν και ακόμη γράφονται, με στόχο εμένα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

«Όλες αυτές οι καταθέσεις σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όλα αυτά είναι βλακώδη αλλά για αν αποδειχθεί ότι είναι βλακώδη θα έπρεπε να έρθω εδώ και να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγό μου για τις συκοφαντίες που έχει δεθεί εξαιτίας μου. Της ζητώ συγνώμη και της λέω να κάνει υπομονή».

Ενώ, αναφερθείς στα αδικήματα που φέρεται ότι έχει διαπράξει είπε: «Η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια της αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των υπουργών. Το περιεχόμενο της δικογραφίας έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Πουθενά δεν προσδιορίζονται οι πράξεις μου. Αντίθετα προτείνουν να μην διωχθώ αλλά αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

»Αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα της συκοφαντίας πρέπει η Βουλή να μην κρύψει την υπόθεση. Όχι στην αποσβεστική προθεσμία. Σας ζητώ να προστατεύσετε το κοινωνικό σύστημα από τι συνέπειες που θα έχει η επιλογή να μείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι συκοφαντίες».