05 Φεβρουαρίου 2018

Τι μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ για το συλλαλητήριο

Εκτενείς αναφορές στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κάνουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Η ιστοσελίδα «novamakedonija», φιλοξενεί δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Τσίπρας και Κάμμενος με διαφορετικές απόψεις για το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα».

Σε αυτό, επισημαίνεται η διάσταση απόψεων ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους. «Ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε το συλλαλητήριο, έχει διαφοροποιήσει τη θέση του.Στο Twitter, σχολίασε ότι η συγκέντρωση ήταν η ψυχή των Ελλήνων», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


Ένα ακόμη σημείο στο οποίο εστιάζουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων είναι η διάσταση απόψεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, αναφορικά με τον αριθμό των πολιτών που κατέβηκε στο Σύνταγμα. Σε άλλο δημοσίευμα του, το «novamakedonija», με τίτλο: «Μεγάλες αποκλίσεις στον αριθμό των διαδηλωτών στην Αθήνα», σημειώνει: «Πριν το συλλαλητήριο, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι κινητοποιήθηκαν λεωφορεία από όλες τις γωνιές της χώρας, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης εκστρατεία μέσα από τα social media. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες αναμένονταν στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχαν περίπου 140 χιλιάδες πολίτες».