09 Φεβρουαρίου 2018

Κατσούρη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, γράφτηκε μία από τις μαύρες σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Παναγιώτης Κατσούρης έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα και βύθισε σε πένθος τον σύλλογο.


Σήμερα στο ετησιο μνημόσυνο παραβρέθηκαν παίκτες όσο και παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί με φιλάθλους της ομάδας.

Όσα αναφέρει το επίσημο site του ΠΑΟΚ:

Ένα παιδί το οποίο στον 1,5 χρόνο που φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» πρόλαβε να κάνει μόνο φίλους και έπειτα από μια βραδιά μαζί τους την ώρα που γυρνούσε σπίτι του από αγώνα 5Χ5.Δυο πάθη είχε ο Παναγιώτης, το ποδόσφαιρο και τα αυτοκίνητα και το τελευταίο έμελλε να τον προδώσει στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, στα 22 του χρόνια, στις 9 Φεβρουαρίου 1998.

Ο Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ της γενιάς του, ήταν ήδη διεθνής με την Ελπίδων κι αυτό δεν άργησε να αποδειχθεί το καλύτερο εισιτήριο για γρήγορη είσοδο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ο Σουηδός Γκίντερ Μπένγκστον δεν διστάζει να τον χρήσει βασικό στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1.

Όπως ξεκίνησε –με ματς εναντίον του ΟΦΗ– ολοκλήρωσε άδοξα και τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ, καθώς λίγες μέρες πριν το τραγικό του δυστύχημα, στις 25 Ιανουαρίου 1998, αγωνίστηκε για 12 λεπτά στην Τούμπα. Συνολικά αγωνίστηκε 29 φορές με τον Δικέφαλο στο στήθος και πέτυχε 3 γκολ.

H οικογένεια του Δικεφάλου τιμά κάθε χρόνο την μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη. Από το 2009 έχει καθιερωθεί στη μνήμη του το ετήσιο Τουρνουά Ακαδημιών «Παναγιώτης Κατσούρης» που αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται ως ένα εκ των κορυφαίων στα Βαλκάνια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/366490/o-paok-den-xehase-ton-panagioti-katsouri/