26 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ξεβράκωμα Βαρεμένου από Άδωνι: "Λυπάμαι που ο Τζανακόπουλος σου επέτρεψε να μου δώσεις το λόγο"-Του έκλεισε το μικρόφωνο ο Βαρεμμένος

Άγριο καβγά είχαν στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απάντησε σε όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, ιδίως για το θέμα που έχει ανακύψει με τη Ράνια Αντωνοπούλου. Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά στον Άδωνι Γεωργιάδη με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να ζητήσει να απαντήσει επί προσωπικού. Ωστόσο αρχικά ο κ. Βαρεμένος δεν του έδινε τον λόγο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη.

Κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει κάτι από τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Τζανακόπουλος στον κ. Βαρεμένο και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής έδωσε τον λόγο στον κ. Γεωργιάδη.

"Λυπάμαι που χρειάστηκε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου για να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής" του είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

"Όχι κάνετε λάθος. Έτσι το πάτε; Δεν έχετε τον λόγο. Δεν προεδρεύει ο κ. Τζανακόπουλος , εγώ προεδρεύω το ακούτε καλά; Εδώ είναι ελληνικό κοινοβούλιο τελεία και παύλα" του απάντησε ο κ. Βαρεμένος και συνέχισε: "Ο κανόνας εδώ μέσα είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης; Σοβαρολογείτε; Να φροντίσετε να μάθετε τους κανόνες".


Ο Άδωνις Γεωργιάδης τελικά πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ωστόσο η κόντρα με τον κ. Βαρεμένο συνεχίστηκε καθώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεπέρασε τον χρόνο που του αναλογούσε.

"Να κλείσει το μικρόφωνο τέλος. Δεν έχετε τον λόγο, καταλάβατε;" σημείωσε και έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Γεωργιάδη.

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει σε αυτή την αίθουσα ότι εδώ είναι ελληνικό κοινοβούλιο, ότι δεν εκβιάζεται το προεδρείο" είπε ο κ. Βαρεμένος, ο οποίο είχε έντονο διάλογο και με άλλους βουλευτές της ΝΔ.