05 Φεβρουαρίου 2018

Στο πλευρό της ΣΥΡΙΖΑίας Γιαννακοπούλου του ΕΟΠΠΕΠ ο υφ. Παιδείας παρά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της

«Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ΕΟΠΠΕΠ ματαιοπονούν» αναφέρει στην επιστολή με την οποία δέχεται συνάντηση με τον σύλλογο των εργαζομένων που κατήγγειλε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού έστειλε συνάδελφό τους στο νοσοκομείο λόγω της υβριστικής συμπεριφοράς της


«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στον Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης (ΕΟΠΠΕΠ) μετά την καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων ότι η διευθύνουσα σύμβουλος Ελένη Γιαννακοπούλου έστειλε συνάδελφό τους στο νοσοκομείο ύστερα από ύβρεις. Η ίδια η κυρία Γιαννακοπούλου κατηγορεί  τους εργαζομένους αλλά και το protothema.gr που αποκάλυψε το θέμα.

Την Πέμπτη τον λόγο θα έχει ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος πάντως έδωσε το στίγμα των προθέσεων του λέγοντας οτι «όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ΕΟΠΠΕΠ ματαιοπονούν». Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου ζητεί συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας για τις καταγγελίες στον ΕΟΠΠΕΠ.

Στην επιστολή τονίζεται: «Η ΠΟΣΥΠ, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ για τις πράξεις και τις πρακτικές της Διευθύνουσας Συμβούλου κυρίας Ελένης Γιαννακοπούλου ζήτησε εγγράφως συνάντηση μαζί σας, από τις 31/07/2017 και προφορικώς άλλες 2 φορές για να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας, διότι στον Οργανισμό που εποπτεύετε, καταστρατηγούνται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, βασικά εργασιακά, υπαλληλικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ασκείται ένας ιδιότυπος τρόπος διοίκησης, που μάλλον παραπέμπει σε άλλες εποχές».
«Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του, όσοι ονειρεύονται πρακτικές του παρελθόντος ματαιοπονούν. Η εξυγίανση του Οργανισμού που σταδιακά υλοποιείται την τελευταία τριετία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί. Αν έχετε προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση τις αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι πόρτες της πολιτικής ηγεσίας είναι ανοιχτές» τονίζει ο κ. Μπαξεβανάκης σε επιστολή απάντηση προς την ΠΟΣΥΠ κάνοντας αποδεκτό το αίτημά της για συνάντηση, η οποία ορίστηκε για την Πέμπτη.

Για τις καταγγελίες σε ανακοίνωσή της η κ. Γιαννακοπούλου τονίζει μεταξύ άλλων: «Πέρα από τις δικές τους σκοπιμότητες, εξυπηρετούν προσωπικές ιδιοτέλειες συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο μέσο για να αποτρέψουν την επιβολή κανόνων νομιμότητας στον ΕΟΠΠΕΠ και να αποσείσουν συγκεκριμένες ευθύνες, οι οποίες απορρέουν από την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους ή και από τη συνειδητή παραβίαση των νόμων.  Το περιστατικό της λιποθυμίας υπαλλήλου, στο οποίο αναφέρεται η πρόσφατη "καταγγελία" τους (ως συνήθως χωρίς ημερομηνία για κάθε περίσταση) το πληροφορήθηκα, μόλις επέστρεψα στον ΕΟΠΠΕΠ, από τον οποίο απουσίαζα για υπηρεσιακούς λόγους, ενώ "η έξαλλη και υβριστική επίθεση μου" προς την υπάλληλο, την οποία επικαλούνται οι εν λόγω κύριοι, είναι ένα νέο αποκύημα της κακοήθους φαντασίας τους». Η κυρία Γιαννακοπούλου υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «με την αρωγή κατά κανόνα του "Πρώτου Θέματος", με έχουν στοχοποιήσει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, στην προσπάθειά τους να αναιρέσουν την απώλεια  ελέγχου τους, σε βασικές λειτουργίες του Οργανισμού την οποία διασφάλιζαν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε θεσμοθετηθεί Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ, για την μη εφαρμογή του οποίου έχουν άλλωστε επιδοθεί σε αδυσώπητο αγώνα.»

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό σε απάντηση τους τονίζουν: «σαστισμένοι παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στο χώρο εργασίας μας. Διαβάζουμε με κατάπληξη και οργή πως το πρόσωπο που επελέγη για να διευθύνει τον ΕΟΠΠΕΠ δηλώνει απούσα από περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού έναντι συναδέλφων μας, στα οποία πολλοί από εμάς ήμαστε παρόντες. Μάλλον η κ. Γιαννακοπούλου έχει σωσία, δεν εξηγείται διαφορετικά».