04 Φεβρουαρίου 2018

ΦΩΤΟ-Έφυγαν με την ουρά κάτω απ΄' τα σκέλια οι άπλυτοι-Τέλειωσε η συγκέντρωσή τους στα Προπύλαια

Ολοκληρώθηκε, χωρίς επεισόδια, η αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή των Εξαρχείων επιτέθηκαν σε μηχανάκια που επέστρεφαν από το συλλαλητήριο με ελληνικές σημαίες.

Περίπου 1.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Η αστυνομία έλαβε ισχυρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα και να μην συναντηθούν οι διαδηλωτές του Συντάγματος με τους αντιεξουσιαστές.

Με κεντρικό σύνθημα «καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό» οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ενάντια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα».

Από νωρίς το πρωί, δημιουργήθηκε «νεκρή ζώνη» στα Προπύλαια, με κλούβες των ΜΑΤ στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας που απέκλεισαν τον δρόμο προς το Σύνταγμα.



Φωτογραφίες: Intimenews




Φωτογραφία: Eurokinissi