09 Φεβρουαρίου 2018

Πιρουέτες Π. Καμμένου για να αποφύγει την προανακριτική

Του Αλέξανδου Διαμάντη

Ντρίμπλα ώστε να αποφύγει την εξέταση της δικογραφίας για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος σε συνεννόηση προφανώς με το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα αποστείλει επιστολή στην οποία θα επαναλαμβάνει το αίτημά του ότι απεκδύεται κάθε προστασίας και θα καταθέσει ως απλός πολίτης.


Μέσω αυτού του επιχειρήματος η κυβέρνηση προαλείφει το έδαφος, ώστε να πει «όχι» σε οποιοδήποτε αίτημα είτε για εξεταστική είτε για προανακριτική. Ουσιαστικά θα ζητά να μην εφαρμοστούν για το πρόσωπό του οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργού αλλά αντιθέτως να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Εξάλλου, ο Νίκος Βούτσης προσέθεσε λίγο αργότερα δείχνοντας τις διαθέσεις της κυβέρνησης ότι η Βουλή «δεν θα γίνει Εφετείο της πολιτικής ζωής του τόπου». Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της απιστίας ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι εξ όσων γνωρίζει στη δικογραφία δεν υπάρχει κάποια κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, ήρθε χθες το βράδυ στη Βουλή και μολονότι η Ολομέλεια είχε εργασίες (και άρα θα μπορούσε να ανακοινωθεί) επιλέχθηκε να γίνει σήμερα.

Τέλος, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές μια ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη στην μη εξέταση της υπόθεσης, καθώς είναι αμφίβολο αν νομικά και συνταγματικά προβλέπεται διαδικασία έρευνας τυχών αδικημάτων εν ενεργεία Υπουργού από αυτήν.

http://www.liberal.gr/arthro/189858/epikairotita/2018/pirouetes-kammenou-gia-na-apofugei-tin-proanakritiki.html