09 Φεβρουαρίου 2018

ΚΛΑΜΑ! ΚΑΙ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΡΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ; H CIA απαγόρευσε σε πρώην βουλευτή του ΚΚΕ την είσοδο στις ΗΠΑ

«Πόρτα» στον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Μαυρίκο, «ρίχνουν» οι Αμερικανικές αρχές κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς ως… «τρομοκράτη».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (World Federation of Trade Unions – WFTU) οι Αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας στο Γιώργο Μαυρίκο, ο οποίος ως γενικός γραμματέας της ΠΣΟ καλείται να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία τον ερχόμενο Μάρτη σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και σε διεθνή συνδικαλιστική συνάντηση στο Λος Άντζελες.

Τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν μέσω επιστολής στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και συνδικαλιστικές ενώσεις των ΗΠΑ.

Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας έλαβαν ως απάντηση στα αιτήματα τους την προτροπή να απευθυνθούν στην υπηρεσία «Terrorist travel», που ασχολείται με την αποτροπή διείσδυσης τρομοκρατικών ή εγκληματικών στοιχείων από το εξωτερικό σε αμερικανικό έδαφος.


Στιγμιότυπο από τον Φεβρουάριο του 2012 με τον τότε βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, να εκσφενδονίσει ολόκληρο τον τόμο του μνημονίου προς το μέρος του υπουργού των Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου