08 Φεβρουαρίου 2018

ΑΡΓΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ! Ξυδάκης για Novartis: Να μην μετατραπεί σε αρένα η πολιτική ζωή

Ενδεικτικές των δεύτερων σκέψεων που κάνει τώρα η κυβέρνηση αναφορικά με την διαχείριση της υπόθεσης NOVARTIS είναι οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη στη Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης νομοσχεδίου για το περιβάλλον.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιχείρησε να ρίξει τους τόνους αλλά εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει το πολιτικό σύστημα της χώρας να μετατραπεί σε αρένα.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΣΥ) και του Γιώργου Μαυρωτά (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ποτάμι) που ζητούσαν να πέσουν οι τόνοι για να μην κυλήσει η χώρα στον βούρκο.

Ο κ. Ξυδάκης αφού ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τους προαναφερόμενους, είπε ότι η NOVARTIS δεν είναι ακόμα σκάνδαλο διότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Και αφού ενέταξε στην τοποθέτηση του και το άλλο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, τις διαπραγματεύσεις για τα Σκόπια, ανέφερε ότι υπάρχουν πεδία που μπορούν να γίνουν συγκλίσεις ώστε να βγεί η χώρα από την παγίδα που βρίσκεται.

Επανερχόμενος στην NOVARTIS εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση αυτή βάζει το πολιτικό σύστημα ενώπιον ενός υπαρξιακού διλήμματος και συνέχισε «από την μια πλευρά θα πρέπει η ελληνική Δημοκρατία να διαθέτει τη βούληση να επιβάλει κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης και να τιμωρεί, και από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει οι πολιτικοί στο όνομα μια βραχείας επικράτησης να μεταβάλουν την δημοκρατία σε Κολοσσαίο και ρωμαική αρένα».

Διευκρίνισε πάντως ότι θα πρέπει αυτοί που θίγονται να μην κρυφτούν πίσω από παραγραφές και να ζητήσουν να διερευνηθούν οι υπόθεσεις τους.

Νωρίτερα, ο κ Θεοχαρόπουλος αφού πρώτα απέδωσε στην κυβέρνηση τις ευθύνες για «την λάσπη στον ανεμιστήρα και το παιχνίδι με τους θεσμούς» ζήτησε να μην βυθιστεί η χώρα στον βούρκο.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να παραμείνει «πεδίο επιχειρημάτων και όχι ρωμαική αρένα κατασπάραξης πολιτικών αντιπάλων».

«Μην καταλήξουμε σε άρτο και θεάματα ή μάλλον σε NOVARTIS και θεάματα» δήλωσε με νόημα.

Πηγη the toc.gr