06 Φεβρουαρίου 2018

Novartis: Το ιερό δισκοπότηρο της Αριστεράς

Μπλέκουν δύο πρώην πρωθυπουργούς και πλήθος υπουργών στην λασπομαχία της Novartis. Πάλι καλά που δεν σέρνουν στα Δικαστήρια όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των προηγουμένων. Η εκστρατεία της εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης συντελείται με το απόλυτο όπλο, την χρήση των προστατευόμενων μαρτύρων. Όποιος θέλει μπορεί να πει ότι έχει δει έναν πολιτικό να παίρνει ένα βαλιτσάκι…


Το «σκάνδαλο της Novartis» είναι το μυστικό όπλο της κυβέρνησης. Όλα τα καθεστώτα λίγο πριν πέσουν διαπραγματευόντουσαν με την ιστορία το τέλος τους με κάποιο υπερόπλο, με κάποιο μαγικό ραβδάκι που θα άλλαζε την πορεία των πραγμάτων. Δεν ξέρουμε αν η Novartis κρύβει ένοχα μυστικά. Ξέρουμε, όμως, ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την μοίρα τους. Δεν τους σώζει τίποτα!

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι μία πυρηνική βόμβα στα χέρια της νυν και όποιας άλλης μελλοντικής κυβέρνησης. Η φαιδρότητα του πράγματος φαίνεται από το γεγονός ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κκ Σαμαράς και Πικραμένος (πότε πρόλαβε), ο νυν Κεντρικός Τραπεζίτης κ. Στουρνάρας και αρκετοί υπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων. Αν δεν είναι το μέγα σκάνδαλο, σίγουρα θα πρόκειται για την μεγάλη φάρσα.

Το show που έχουν σκηνοθετήσει, λοιπόν, περιλαμβάνει υπουργούς όλων των εχθρικών κυβερνήσεων. Θα δούμε να παρελαύνουν στην σκηνή μεγάλα ονόματα της πολιτικής. Το θέαμα που θα προσφερθεί στο κοινό μοιάζει να είναι τόσο συναρπαστικό που έσπευσε να πάρει μία πρώτη γεύση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος. Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στην Ελληνική Δημοκρατία.

Όλο αυτό είναι κομμάτι του σεναρίου που είχαν συγγράψει μεγάλα ονόματα της πολιτικής παραφιλολογίας πριν από μήνες, όταν διέρρευσε για πρώτη φορά το «σχέδιο» για την διάσπαση της Δεξιάς. Κοιτάξτε πόσο όμορφα τα είχαν προετοιμάσει όλα. Το Μακεδονικό, έπειτα μία έρευνα για την αποδοχή της στάσης του Κυριάκου για το θέμα, πιθανότατα η αναγγελία του νέου κόμματος από τα Δεξιά και στην συνέχεια το «σκάνδαλο Novartis» ως κερασάκι στην τούρτα. Λέγεται ότι το έργο θα έκλεινε με την παραπομπή στην Δικαιοσύνη εκατοντάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στο παρελθόν σε διοικητικά συμβούλια διαφόρων κρατικών εταιρειών, προκειμένου να αποφανθεί για την βασιμότητα διαφόρων καταγγελιών. Σαν να λέμε ότι αν κάποιος βρίσκεται στα εξήντα συν, κινδυνεύει να εγκαταλείψει τον μάταιο ετούτο κόσμο χωρίς να μάθει αν είναι αθώος ή ένοχος. Το μόνο του έγκλημα γι αυτή την ταλαιπωρία θα ήταν το γεγονός ότι ανήκει στους… άλλους.

Αυτά έλεγε το σενάριο. Αλλά ο Κυριάκος δεν τους έκανε την χάρη. Δεν τους επέτρεψε την διάσπαση από τα Δεξιά. Μπορούν τώρα να δοκιμάσουν στο… κέντρο. Γι αυτό θα επανέλθουμε σε άλλο χρόνο, δεν είναι του παρόντος. Δεν έρχονται, λοιπόν, τα πράγματα όπως τα ήθελαν. Αλλά η μηχανή είχε ήδη μπει μπροστά. Όταν είχε δοθεί η εντολή της έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τους χειρισμούς του Κυριάκου στο Μακεδονικό δεν είχε μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Δεν ήξεραν ακόμη τι ακριβώς στάση θα κρατούσε. Με τα δεδομένα της στιγμής που δόθηκε η εντολή της έρευνας, η διάσπαση της ΝΔ ήταν ένα ισχυρό σενάριο.

Novartis; Αν έχουν αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να τις φέρουν στο φως και να κάνουν την δουλειά τους. Οι Αρμόδιες Αρχές. Σε αυτές, όμως, δεν περιλαμβάνεται ο κ. Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι ένας εκπρόσωπος Τύπου που έχει ζήσει κάποιους μήνες της ζωής του στο Αιγάλεω. Δεν έχει προηγούμενο η ενημέρωσή του από τους εισαγγελείς.
Αν πράγματι υπάρχει σκάνδαλο, οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και μάλιστα σκληρά. Να προσέχουν, όμως, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ιερά δισκοπότηρα. Τις περισσότερες φορές έχουν αποδειχτεί χαμένες υποθέσεις, καθώς έχει εμπλακεί το πραγματικό με το μυστηριακό και το φαντασιακό. Έχουν επενδύσει πολλά στην Novartis, έχοντας μετατρέψει μία πιθανή ποινική υπόθεση στην μητέρα των πολιτικών τους μαχών. Είναι αυτό που λέγαμε πριν μερικές μέρες, ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από όσα αναμένουμε να εξελιχτούν στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Το πιο σοβαρό, όμως, είναι αυτή η επικίνδυνη ιστορία των προστατευόμενων μαρτύρων. Με προστατευόμενους μάρτυρες μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει μια συμμορία. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν είναι συμμορία. Κι η χρήση των προστατευόμενων μαρτύρων μπορεί να οδηγήσει σε ακρότητες. Ποιος πολιτικός μπορεί αύριο να αντιμετωπίσει την κατηγορία ενός μασκοφόρου ότι πήρε μία βαλίτσα με λεφτά; Ακόμη κι αν δικαιωθείς το Δικαστήριο, η ρετσινιά θα μείνει, ο πολιτικός του θάνατος θα είναι γεγονός, Εκτός κι αν στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει υπό το κράτος του πανικού να εξισώσουν την ρητορικής του με εκείνη της Χρυσής Αυγής, του ναζιστικού κόμματος που κατηγορεί όλους τους πολιτικούς ως κλέφτες. Δεν μας παραξενεύει…

Θανάσης Μαυρίδης
http://www.liberal.gr/arthro/189152/apopsi/th-mauridis/Novartis-to-iero-diskopotiro-tis-aristeras.html