06 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΜΟ ΜΙΛΑΜΕ! Η τελευταία κατάθεση των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis δόθηκε ανήμερα του συλλαλητηρίου

[Δόθηκε κατάθεση Κυριακάτικα και μέσα σε 24 ώρες αξιολογήθηκε, διασταυρώθηκε και εστάλη στη Βουλή.. μιλάμε για δικαστές ΤΟΥΡΜΠΟ!
Και μια απορία: Αφού ο νόμος αναφέρει ότι μόλις αναφερθεί από μάρτυρα πολιτικό πρόσωπο η δικογραφία πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή χωρίς περαιτέρω έρευνα... στην περίπτωση αυτή αφού έχουν αναφερθεί πολιτικά πρόσωπα από τις 10-20 Ιανουαρίου γιατί δεν εστάλη η υπόθεση στη Βουλή αλλά συνεχίστηκαν οι καταθέσεις που αναφέρονταν σε πολιτικούς;]

Η δικογραφία για την υπόθεση Novartis έφτασε την Τρίτη στη Βουλή και εκπρόσωποι των κομμάτων διάβασαν τα στοιχεία της.


Το πιο ουσιώδες περιεχόμενο από τη δικογραφία, είναι η ύπαρξη τριών προστατευόμενων ανώνυμων μαρτύρων και όσα έχουν καταθέσει. Ο καθένας εκ των τριών μαρτύρων έχει δώσει περίπου 7-8 καταθέσεις. Οι καταθέσεις ξεκίνησαν από τα τέλη Νοεμβρίου 2017 και μεγάλος αριθμός τους (περίπου 10) δόθηκε από το διάστημα 10 Ιανουαρίου έως και 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία κατάθεση δόθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ημέρα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την Μακεδονία.

Οι 3 προστατευόμενοι ανώνυμοι μάρτυρες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.

Τα ίδια στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή περιγράφουν τον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ως τον άνθρωποι που έκανε τις πληρωμές και διένειμε τις μίζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μάρτυρες ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται, στην δικογραφία, ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis κ. Φρουζής έχει δωροδοκήσει   τους φερόμενους ως εμπλεκομένους. Οπως αναφέρεται, για παράδειγμα, έχει δωροδοκήσει τον κ. Αβραμόπουλο προκειμένου να παρασυρθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και να γίνει μεγάλη και υπερβολική παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, δεν υπάρχει Υπουργός Υγείας και Εργασίας που να μνημονεύεται το όνομα του και να μην έχει δωροδοκηθεί με τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στα κανάλια αφού διάβασε το υλικό της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λένε ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και μάλιστα -κατά τις πρώτες πληροφορίες- αναφέρουν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά οι μίζες μεταφέρονταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες.

Στη δικογραφία, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τέλος, στην υπόθεση Novartis εμπλέκονται και δημοσιογράφοι που έχουν εταιρείες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.