09 Φεβρουαρίου 2018

ΦΩΤΟ-ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ; Αθανασίου-Φορτσάκης μιλάνε για παράνομο καθεστώς προστασίας μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis -Το λάθος της εισαγγελέως Διαφθοράς

Σίγουρα οι δύο βουλευτές της ΝΔ είναι ειδικοί αλλά οι σκευωροί ΣΥΡΙΖΑ δύσκολο να έκαναν τόσο μεγάλο λάθος-Δείτε στο τέλος τι αναφέρεται στην αρχή κάθε κατάθεσης

Το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων στο οποίο μπήκαν, με απόφαση της εισαγγελέως Διαφθοράς, θα καταπέσει, καθώς φαίνεται να είναι παράνομο.


Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρει πως η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ανακήρυξε τους τρεις μάρτυρες της υπόθεσης Novartis σε προστατευόμενους, έχει υποπέσει, ηθελημένα ή αθέλητα, σε ένα μεγάλο νομικό σφάλμα.

Ο κ. Αθανασίου υποστηρίζει πως στην προσθήκη που έκανε ο ο ίδιος το 2014 -όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης- στον νόμο Βενιζέλου του 2001, για να μπορέσει κάποιος να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα δεν αρκεί μόνο η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Διαφθοράς, αλλά χρειάζεται η έγγραφη άδεια του εισαγγελέα Διαφθοράς του Αρείου Πάγου. Κάτι που στην περίπτωση των μαρτύρων της Novartis δεν έχει γίνει.

Επομένως, όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι άκυρες και οι εμπλεκόμενοι, τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν από αυτούς, θα ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα και την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους.

Φορτσάκης: Ακυρες οι μαρτυρίες 

Για «άκυρες μαρτυρίες» έκανε λόγο και ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης

«Υπάρχει μια βαρύτατη σειρά παρατυπιών, οι οποίες καθιστούν την όλη διαδικασία προβληματική», είπε ο κ. Φορτσάκης για την υπόθεση της Novartis, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Για παράδειγμα έχουμε τους τρεις μάρτυρες, για τους οποίους αναφέρθηκε πριν ότι έχουν προστασία. Δεν υπάρχει αυτή την ώρα η έγκριση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα, δεν έχω άμεση γνώση του φακέλου δεν έχω δει την έγκριση αυτή, εάν υπάρχει να εμφανιστεί. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, οι μαρτυρίες αυτές είναι άκυρες».

ΔΕ: Πάντως για να τα λέμε όλα οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέρουν ότι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς με "διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών"