06 Φεβρουαρίου 2018

Βουλή: Ποιοι πήγαν πρώτοι να διαβάσουν τη δικογραφία για τη Novartis

Την κατάθεση της δικογραφίας ανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου - Διαπιστώθηκε αδυναμία ουσιαστικής μελέτης λόγω ενός μόνο αντιτύπου

Στον δεύτερο όροφο της Βουλής μεταφέρθηκε η ογκώδης δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.


Πρώτη ανέβηκε η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, προκειμένου να διαβάσει τη δικογραφία.  Οι υπάλληλοι της Βουλής την απομάκρυναν ευγενικά αφού εξήγησαν στην κυρία Μεγαλοοικονόμου, συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή, ότι προτεραιότητα στην ανάγνωση της δικογραφίας έχουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι εμπλεκόμενοι.
Αμέσως μετά μετέβησαν στην αίθουσα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα και Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έσπευσαν στο γραφείο 139 της Βουλής διαπίστωσαν την αδυναμία ουσιαστικής μελέτης της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αρμόδιο γραφείο υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο της δικογραφίας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι.

Για τον λόγο αυτό και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά υποθέσεις στο χώρο Υγείας θα αιτηθεί να μοιραστεί σε όλα τα κόμματα από ένα αντίγραφο της δικογραφίας

Νωρίτερα, την κατάθεση της δικογραφίας είχε αναγγείλει η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου στην Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον φάκελο της δικογραφίας συνοδεύει η αναφορά που κατέθεσαν στην δικαιοσύνη οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία καταγγέλλεται η μη τιμολόγηση φαρμάκων για το έτος 2015 με αποτέλεσμα την ζημία του Δημοσίου από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ