13 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Υπέβαλε την παραίτησή του από το SPD ο Σουλτς

Την παραίτησή του και τυπικά ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς από την ηγεσία του SPD, μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου του κόμματος.

Οπως ανακοίνωσε, η ηγεσία του SPD αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ως διάδοχό του τη σημερινή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Βισμπάντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, προσωρινά καθήκοντα Προέδρου του SPD θα ασκεί ο αντιπρόεδρός του και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σουλτς.

«Το θέμα είναι η ανανέωση της κοινωνίας. Αλλά και το κόμμα χρειάζεται μια ανανέωση προσώπων και προγράμματος. Με την αποχώρησή μου θέλω να συμβάλω σε αυτό. Το Προεδρείο του SPD πρότεινε ομόφωνα την Αντρέα Νάλες για την προεδρία του κόμματος. Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλιου. Για μένα αυτή είναι η τελευταία δήλωση ως Πρόεδρος του SPD. Πρόκειται για μια κάποιες φορές δύσκολη θέση, αλλά αποχωρώ από αυτήν χωρίς πικρία. 'Ασκησα τα καθήκοντα για περίπου έναν χρόνο και έζησα τα πάνω και τα κάτω. Ετσι είναι, αλλά ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.