09 Μαρτίου 2018

Ένας δολοφόνος ανάμεσα στους εμπόρους ναρκωτικών της πλατείας Εξαρχείων- ΦΩΤΟ

Στην εξάρθρωση σπείρας Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφερε να εντοπίσει- αθόρυβα- τα συνολικά 21 μέλη της σπείρας και να αποκτήσει επιπλέον στοιχεία για τη δράση τους. Στη συνέχεια μετέφερε τις πληροφορίες στην Ασφάλεια Αττικής και την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.


Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2010 για φθορές στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ενώ ένας από τους Αλβανούς συλληφθέντες το 2011 είχε δολοφονήσει έναν οδηγό ταξί στην Κυψέλη.

Ο τιμοκατάλογος των διακινητών ήταν 5 ευρώ το γραμμάριο η κάνναβη και 55 ευρώ η κοκαΐνη.
Χρησιμοποιούσαν επίσης, κωδικές ονομασίες, όπως για παράδειγμα η κοκαΐνη ήταν "μισό" ή "ολόκληρο" ή πέτρα" ενώ για το χασίς χρησιμοποιούσαν λέξεις όπως "μπιτς", "σταφύλι", "πράσινο παντελόνι".
Οι έμποροι ναρκωτικών, είχαν λάβει μέρος στον πόλεμο της μαφίας με αρκετές υποθέσεις άλλων εμπόρων ναρκωτικών, ενώ είχαν διαπράξει και ληστείες.

Ορισμένοι από τους εμπόρους που συνελήφθησαν, είχαν δεχτεί επιθέσεις και από αντιεξουσιαστές που έκαναν καταδρομικές "εφόδους" εναντίον του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων.
Οι αρχές θεωρούν πως προσπαθούσαν να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω της η οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ πέρυσι στην περιοχή.