09 Μαρτίου 2018

Τι τρέχει στις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου;


Μία αλληλουχία γεγονότων των τελευταίων 24ώρων έχουν αρχίσει να βάζουν σε δεύτερες σκέψεις ακόμα και τους πιο καλόπιστους, όσον αφορά τη συνύπαρξη του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δείχνει να περνά σε μία νέα φάση.


Για σχεδόν πέντε ημέρες, τις πιο κρίσιμες μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας δεν υπήρχε πουθενά, την ώρα που ένα θέμα της δικής του αρμοδιότητας κυριαρχούσε στην επικαιρότητα, όπως αυτό με τη ραγδαία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Συνεπώς το «κάτι τρέχει με τον Πάνο Καμμένο» δεν είναι πλέον ένα συμπέρασμα αυθαίρετο.

Καμία δημόσια δήλωση, καμία διαρροή συνεργατών, καμία δημόσια εμφάνιση. Μοναδική εξαίρεση η παρουσία του στο συμβούλιο υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, στον προθάλαμο του οποίου έκανε μία τοποθέτηση. Πέραν αυτού ουδέν. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο «περίεργη» για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ο αμερικανός πρεσβευτής Geoffrey Pyatt μετέβη στο Πεντάγωνο για να συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για περίπου δυόμιση ώρες.

Σε μία πραγματικά ασυνήθιστη κίνηση ο αμερικανός αξιωματούχος δεν βρέθηκε με τον υπουργό Άμυνας αλλά με τον ναύαρχο Αποστολάκη.

Η επιλογή αυτή του κ.Pyatt έκανε πολλούς να παραξενευτούν και τα σενάρια έδωσαν και πήραν. Όλα αυτά βεβαίως με φόντο τη διαφοροποίηση ,τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιας ρητορικής, του προέδρου των ΑΝΕΛ σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Τελευταίο κρούσμα η απουσία του υπουργού Άμυνας από την συζήτηση για την πρόταση σύστασης προανακριτικής της ΝΔ, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχετε επιλέξει να συμπορευτείτε με έναν άνθρωπο που είναι απών, αλλά δεν σας ενώνει τίποτε ιδεολογικά παρά μόνο η αγάπη σας για την καρέκλα. Ένα πράγμα έχετε κοινό τον εθνικολαϊκισμό, την εξουσία» είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τους ΑΝΕΛ δεξιό μόρφωμα, που κάποιες φορές γίνεται και ακροδεξιό.