01 Μαρτίου 2018

Αλώνισαν τη νύχτα στην Αθήνα οι ΑΠΛΥΤΟΙ – Μπαράζ επιθέσεων σε αυτοκίνητα και τράπεζες

Μπαράζ επιθέσεων που κατά πληροφορίες σχετίζονται με την υπόθεση του αποστολέα του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου έχει ξεκινήσει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.Εμπρηστική επίθεση  σε Ι.Χ. αυτοκίνητα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.


Συγκεκριμένα, έγιναν επιθέσεις σε πέντε αυτοκίνητα : στην οδό Ωρομέδοντος στην Άνω Κυψέλη (ώρα 12:52), στη Βασιλίσσης Σοφίας στη κέντρο της Αθήνας  (ώρα 03:00), στην οδό Παναγία Γρηγορούσης στο Μενίδι (ώρα 03:21), στην οδό Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα (ώρα 03:43) και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια (ώρα 04:58).Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει να υπάρξει ανάληψη ευθύνες για τις εμπρηστικές ενέργειες.Στόχος εμπρηστών, που τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στην περιοχή του Ελληνικού.Οι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης γκαζάκια στην είσοδο του υποκαταστήματος και εξαφανίστηκαν. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ η Πυροσβεστική κατέσβησε τις φλόγες.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης ομάδα κουκουλοφόρων, βγήκε από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θεολογικής Σχολής και πυρπόλησε κάδους απορριμάτων στην Θεσσαλονίκη.