14 Μαρτίου 2018

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Ελευθερώστε τους δύο στρατιωτικούς το συντομότερο- ΒΙΝΤΕΟ

Ουάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα

Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο για την οικονομία, αλλά και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Center for Strategic & International Studies (CSIS) στην Ουάσιγκτον, στην οποία εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και στην Τουρκία για τις συνεχείς προκλήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πάντα υποστήριζε, και συνεχίζει να το κάνει, τις καλές σχέσεις γειτονίας, ενώ για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση και ειδικά για τις προκλήσεις υπογράμμισε ότι μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα που μπορεί εύκολα να κάνει την κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Για τους δύο Έλληνες στρατιώτες, επεσήμανε ότι κατά λάθος μπήκαν στην τουρκική περιοχή και πως αντίστοιχα περιστατικά επιλύονταν άμεσα, με επικοινωνία και δεν έφταναν καν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη φορά είναι πολύ ανησυχητικό, δήλωσε και απεύθυνε μήνυμα στην Τουρκία: «Ελευθερώστε τους δύο στρατιώτες το συντομότερο δεν υπάρχει λόγος να είναι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας».

Ακόμη, είπε πως η κυβέρνηση υποεκτίμησε το περιστατικό και μιλά με διαφορετικό τρόπο, από τη μία ο υπουργός Άμυνας και από την άλλη ο πρωθυπουργός γι αυτό.



http://www.enikos.gr/politics/564901/mitsotakis-pros-agkyra-eleftheroste-tous-dyo-stratiotikous-to-syn