21 Μαρτίου 2018

Μυστήριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τους «κοριούς» στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό διερευνά η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη εντοπίστηκαν «κοριοί».

Συγκεκριμένα, στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, έπειτα από καταγγελία, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πήραν για έλεγχο τον υπολογιστή της, όπου πράγματι υπήρχε ένας κοριός παρακολούθησης.

Όπως φάνηκε και από τη δήλωση που έκανε η ίδια μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία εισαγγελέως, καιρό τώρα είχε υποψίες, τις οποίες πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης δεν αποκλείεται να είναι τοποθετημένο στο συγκεκριμένο υπολογιστή και πριν αναλάβει καθήκοντα η κυρία Αλειφέρη.

Ήδη άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος ερευνών από τις διωκτικές Αρχές, ενώ το σίγουρο είναι ότι και πολλοί υπάλληλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις.

Παράλληλα, η ομάδα των αστυνομικών έλεγξε και τους υπόλοιπους υπολογιστές στο γραφείο υποδοχής και γραμματείας της αντιπεριφερειάρχη, ενώ έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και στο Τμήμα Πληροφορικής.

Επίσης, ελέγχθηκαν τα γραφεία των διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πιθανότητα να παρακολουθούνται και αυτοί.