29 Μαρτίου 2018

Η ΝΔ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση: Ευχαριστούμε που υπενθυμίζει τις θέσεις μας

«Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη μιας ευρείας και τολμηρής συνταγματικής αναθεώρησης, που ισχύουν βέβαια στο ακέραιο».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Τον ευχαριστούμε επίσης που υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος από όλους, μίλησε για την ανάγκη μια γενναίας αλλαγής του καταστατικού χάρτη, ανάγκη την οποία ασφαλώς και  εξακολουθεί να υποστηρίζει», προσθέτει η Πειραιώς και τονίζει: «Αυτό που μάλλον δεν κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, ενώ οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν - ακόμη - να γίνουν πράξη λόγω των δικών του ιδεοληψιών και των σημερινών κοινοβουλευτικών συσχετισμών».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την άρνηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να συζητηθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην παρούσα φάση. Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως μέχρι πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να αναθεωρηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η σημερινή άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση προκαλεί, αν μη τι άλλο έκπληξη. Κι αυτό διότι ο ίδιος, την περίοδο που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, είχε εκφραστεί ρητά υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας.