21 Μαρτίου 2018

Μεγάλη νίκη ΠΑΟΚ επί του Άρη-Μπάνε: Αφιερωμένη στον Σαββίδη

Δύο... τριποντάρες του Ζάρα "ανατίναξαν" τον Άρη στο Παλέ (65-66) και χάρισαν απίστευτη ανατροπή στον μάγκα ΠΑΟΚ που έχανε με 7 πόντους στο 37ο λεπτό. Σε μεγάλες περιπέτειες ο Άρης, φουλάρει για 4άδα ο "Δικέφαλος".

Εκεί που μιλούν οι έμπειροι και οι ψύχραιμοι, μίλησε ο Θοδωρής Ζάρας. Με δύο "βόμβες" στα τελευταία δευτερόλεπτα του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μεγάλη νίκη και "βύθισε" τον Άρη σε βαθμολογικές περιπέτειες. Πήγε έτσι στράφι, για τους γηπεδούχους, η εξαιρετική παρουσία των Αθηναίου, Τσαϊρέλη, ενώ σούπερ για τον "Δικέφαλο", που έπαιξε σπουδαία άμυνα στα τελευταία λεπτά, ενώ έχανε 62-55, ήταν και ο Χαραλαμπόπουλος!

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και με τρίποντο του Φλιώνη προηγήθηκε με 5-0 και λίγο μετά με 7-3. Ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε και με βελτίωση στην άμυνα και τον Λάκι Τζόουνς "μπροστάρη" πέρασε μπροστά με 7-8 και 9-12 στο 8΄. Με καλή κυκλοφορία και τους ψηλούς δραστήριους, ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε με 12-17, μετά από τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου στο 9' και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Κόνιαρη και τον Χαραλαμπόπουλο να οδηγούν για το 13-21.

Ο Άρης μείωσε με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου με τρίποντο του Αθηναίου σε 16-21, αλλά ο Χαραλαμπόπουλος ήταν "ζεστός" για το 16-23. Ο Ντουβιέρ μείωσε ακόμη περισσότερο σε 19-23 αλλά ο Γκος "απάντησε" κι αυτός για το 19-26. Οι γηπεδούχοι με Αθηναίου και καλάθι και φάουλ του Μπελ μείωσαν σε 23-28 στο 13΄ και σε 26-30 στο 15΄. Ο Χαραλαμπόπουλος με νέο εύστοχο σουτ έκανε το 26-32, αλλά ο Τσαϊρέλης με τρίποντο το 29-32. Ο ΠΑΟΚ έκανε κακές επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίζει τη μπάλα και έτσι ο Άρης μείωσε σε 30-32. Ένα καλάθι και φάουλ του Κατσίβελη έδωσε "ανάσα" στους "ασπρόμαυρους" για το 32-37, αλλά ο Αθηναίου κι ο Μάρας μείωσαν σε 36-37, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Αθηναίου ξεκίνησε το β' μέρος με τρίποντο για το 39-37, αλλά ο Χαραλαμπόπουλος με κλέψιμο και καλάθι και φάουλ, μετά κι από καλάθι του Κρουμπάλι, "έγραψε" το 39-42. Με νέο τρίποντο του, έγινε το 41-45, φτάνοντας σ' εκείνο το σημείο τους 15 πόντους. Ο Αθηναίου μείωσε στο 44-45, αλλά ο Γκος στο transition έκανε το 44-47. Με τεχνική ποινή στον Τζόουνς για flopping και στον Παπαθεοδώρου για διαμαρτυρία, ο Άρης με 1/2 του Μπελ και καλάθι του Τσαϊρέλη πέρασε μπροστά με 48-47 στο 27'. Με ανάλογη τεχνική ποινή (άστοχος ο Γκος στη βολή), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Κόνιαρη σε 50-50 στο 28΄ , ο Κρουμπάλι έχασε δύο βολές και ο Μπελ έκανε το 52-50. Οι άμυνες ήταν πολύ δυνατές και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 52-50 για τους γηπεδούχους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε πάλι με φάουλ, με τον Παπαθεοδώρου να διαμαρτύρεται (25-13 οι βολές), και τον Άρη να προηγείται με 54-51. Ο Τζόουνς μείωσε σε 54-53 στο 32΄, τα λάθη εκατέρωθεν συνεχίζονταν και ο Μαργαρίτης έκανε το 54-55. Ο Μπελ σκόραρε για το 56-55 και ο Τσαϊρελης για το 58-55 στο 35΄ . Η αστοχία του ΠΑΟΚ στις βολές συνεχίστηκε με τον Γκος και ο Τσαϊρέλης έκανε το 60-55 στο 36' ενώ ο Μούρτος το 62-55. Ένα τρίποντο του Γκος έφερε το 64-60 στο 38', ο Τσαϊρέλης είχε 0/2 βολές και ο Ζάρας μείωσε σε 64-63 στο 39΄. Ο Αθηναίου μετά από αυστηρό φάουλ στον Ζάρα έκανε με 1/2 βολές το 65-63 και ο Χαραλαμπόπουλος αστόχησε στα 52΄΄. Ο Άρης έχασε την επίθεση με τον Μάρας και ο Ζάρας στα 4΄΄ έβαλε το τρίποντο "βόμβα" για το 65-66.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 36-37, 52-50, 65-66

Ο MVP: Χρειάζεται και... ερώτημα; Ο Θοδωρής Ζάρας "μίλησε" στο τέλος. Έκανε αυτό που ξέρει. Μπήκε στο κρίσιμο σημείο κι έβαλε τα σουτ. Είχε 2/2 τρίποντα σ' όλο το ματς και αυτά... έφταναν, μετά βέβαια την εκπληκτική προσπάθεια των συμπαικτών του στην άμυνα στο τέλος, όταν κι έκαναν σερί 3-11.

O Σκληρός: Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης (16π.), ο Γιάννης Αθηναίου (18π.), αλλά κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (16π.) ήταν οι διακριθέντες εκατέρωθεν, αλλά ο Ζάρας τους... έκλεψε τη δόξα.

Ο Πεσμένος: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 5 πόντους σε έναν σκληρό αγώνα, παίζοντας περίπου 15 λεπτά. Θα μπορούσε όμως να είναι μέσα στο παρκέ, αντί του Μούρτου, για μια ακόμη επιθετική "απειλή" στα κρίσιμα λεπτά...

Ο Αόρατος: Ο Ομάρ Προύιτ ήταν όντως... "αόρατος" στον αγώνα, καθώς ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν τον εμπιστεύθηκε ούτε λεπτό! Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι ο Μπράις Ντούβιερ, που έπαιξε περίπου 4 λεπτά...

Η Στιγμή: Ο Ουσμάν Κρουμπάλι σώζει μια χαμένη μπάλα μπροστά στο πάγκο του Άρη και αυτή πάει στον Φιλ Γκος, που ευστοχεί σε ένα κρίσιμο τρίποντο, πριν την τελική "βόμβα" του Ζάρα.

Η Γκέλα: Ο Άρης στο τέλος έχασε βολές κρίσιμες, ενώ είχε συνολικά δέκα χαμένες, με τον ΠΑΟΚ να έχει επτά χαμένες.

Η Διαιτησία: Αναστοπουλος και Ανδρικόπουλος έπαιξαν 50-50 και παρά το σκληρό παιχνίδι κράτησαν το παιχνίδι στα δύσκολα. Τα έκανε θάλασσα ο Τζαφλέρης με αλόγιστα σφυρίγματα, τα περισσότερα υπέρ της έδρας. Λάθος το κρίσιμο φάουλ υπέρ του Αθηναίου ένα λεπτό πριν το τέλος όπως και η τεχνική ποινή που χρέωσε στον Λάκι Τζόουνς για flopping που επέφερε σωστή, στη συνέχεια, τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ από τον Αναστόπουλο. Δεν επηρέασαν πάντως σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη του αγώνα και σίγουρα το έργο των διαιτητών ήταν δύσκολο καθώς το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Η Κερκίδα: "Καυτή" η ατμόσφαιρα στο "Nick Galis Hall" από πάνω από 5500 φίλους του Άρη που υποστήριξαν με θέρμη την ομάδα, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι από το φινάλε...

Πρέλεβιτς: «Αφιερωμένη η νίκη στον Ιβάν Σαββίδη»

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, μετά τη νίκη του Δικεφάλου του Βορρά στο Αλεξάνδρειο και κόντρα στον Άρη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε για τη σημερινή εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι αφιερωμένη στον μεγαλομέτοχο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Λόγω ενός προβλήματος υγείας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν κατάφερε αυτή την φορά να είναι στο Αλεξάνδρειο και στο πλευρό της ομάδας. Ωστόσο, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ, ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του σε όλη την ομάδα και προέβη στην εξής δήλωση…

«Συγχαρητήρια σε όλους για τη σημερινή νίκη. Μπορεί σαν αποτέλεσμα να μην καθορίζει κάτι, αλλά ήταν μία νίκη που ήθελε καρδιά και ψυχή, βασικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο DNA του ΠΑΟΚ. Για αυτό θα ήθελα με την σειρά μου να την αφιερώσω στον Ιβάν Σαββίδη και στην οικογένειά του. Στον άνθρωπο που έχει δώσει όραμα σε όλο το σύλλογο και μας έχει συσπειρώσει όλους δίπλα του. Είμαι βέβαιος πως θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει».