10 Μαρτίου 2018

Χατζηδάκης: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον Κουτεντάκη

Λίγη ώρα μετά την πρώτη συνέντευξη του νέου επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, o Κωστής Χατζηδάκης επέμενε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα απομακρύνει τον κ. Κουτεντάκη από τη θέση του.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι μια αντιδεοντολογική επιλογή της κυβέρνησης και της βουλής η οποία έγινε με κομματικά κριτήρια.

«Υπάρχει ένα θέμα αρχής. Δεν μπορείς να βάζεις επικεφαλής αυτού του γραφείου τον άμεσο υφιστάμενο του κ. Τσακαλώτου και του κ. Χουλιαρακη. Πήρε ο κ. Βούτσης και η κυβερνητική πλειοψηφία τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και τον έβαλε σε αυτό το ανεξάρτητο γραφείο.

Θα περιμένω το αμέσως επόμενο διάστημα να δω αν ο κ. Κουτεντάκης λειτουργήσει ως υφιστάμενος του κ. Τσακαλώτου ή αν θα λειτουργήσει ανεξάρτητα.

Έχουμε πάντως έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμιά πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πηγαίνει πέρα από τις αρχές της αξιοκρατίας και της δεοντολογίας και ο κ. Κουτεντακης εμπίπτει σε αυτή τη λογική».

Σε ερώτηση εάν η Νέα Δημοκρατία πριν αποφασίσει την απομάκρυνση του θα περιμένει δείγματα γραφής από τον νέο επικεφαλής ο κ. Χατζηδάκης απάντησε

«Αν ο κ. Κουτεντάκης αποδειχθεί ότι έχει μια άλλη πολιτική και μια άλλη λογική, άνθρωποι είμαστε και θα το δούμε, αλλά το πνεύμα της δήλωσης της κ. Σπυράκη ήταν η απομάκρυνση του από αυτή τη θέση. Έγινε μια επιλογή αντιδεοντολογική και η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε αυτή την επιλογή ξεκάθαρα»