27 Μαρτίου 2018

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ! Συναντιέσαι με ΣΥΡΙΖΑίες ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "φιλόζωες"...

Δεν πέφτουμε απ' τα σύννεφα αφού η ΝΔ είναι γνωστό ότι παρακαλάει τους αριστερούς...

Αλλά ρε Κυριάκο πάει πολύ να συναντιέσαι με υστερικές ΣΥΡΙΖΑίες μπας και κερδίσεις καμιά ψήφο... ΟΚ δε συναντιέσαι με τους αρμόδιους επιστήμονες (κτηνιάτρους) αλλά ρώτα την Πιπιλή και τον Πλεύρη που το 2012 τους έκαναν όλα τα γούστα και τελικά πήραν μην πω τι...

3 πράγματα και στα γρήγορα:

1. Το χαράτσι των 100 ευρώ μπήκε μετά από πιέσεις των κυριών με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος. Το πρωί ο Τσίρώνης το είπε 2-3 φορές στον Real FM "οι φιλώζωοι θέλουν στειρωμένα ζώα"... μάλιστα να σας αποκαλύψω και κάτι: Οι κυρίες που ουρλιάζουν ότι το ΥΠΑΑΤ τις απέκλεισε από τον διάλογο που έκανε τους προηγούμενους μήνες λένε ψέμματα. Κανένας δεν τους απέκλεισε αλλά έφυγαν μόνες τους επειδή ο Τσιρώνης δεν μπορούσε να τους κάνει όλα τα γούστα και επειδή όπως λένε "τα άτομα που συμμετέχουν στην επιτροπή του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά και τις προγραμματικές διακηρύξεις της για τα ζώα". Η Μπομπολάκη που είναι Πρόεδρός τους (αυτή με το λουλουδένιο φόρεμα στις φώτο με τον Κυριάκο), ζητούσε χαράτσι 500€ για αστείρωτα ζώα και ο Τσιρώνης τρόμαξε όταν το άκουσε. Δέχθηκε μόνο 100 € πρόστιμο σε όποιον θέλει αστείρωτο ζώο. Μάλιστα αν προσέξετε η διαφωνία των κυριών αυτών δεν είναι τα χαράτσια και τα τέλη αλλά το ότι δυσκολεύουν οι υιοθεσίες ειδικά προς το εξωτερικό. Πρέπει να ξέρετε ότι όλες αυτές οι κυρίες τρέφονται από φιλοζωικές του εξωτερικού μέσω των οποίων διοχετεύουν ετησίως, δεκάδες χιλιάδες ζώα στη Γερμανία κ.α. 

2. Η κυρίες αυτές που συνάντησε σήμερα ο Κυριάκος (ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ) τον Ιανουάριο έστειλαν επιστολή στον Τσίπρα όπου λένε "προπαγανδίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, σε ψηφίσαμε και τώρα δεν μας κάνεις τα γούστα"... δείτε παρακάτω την επιστολή

3. Η Μπομπολάκη που είναι Πρόεδρος τους γράφει δημόσια κείμενα υμνώντας τον Τσίπρα και καλώντας μας (μετά την κ@λοτούμπα του Ιουλίου του 2015 και την υπογραφή μνημονίου) να μην κάνουμε το χατίρι «του Σόιμπλε και των “10 μικρών εγχώριων Σόιμπλε”» αναγκάζοντας τον Τσίπρα να παραιτηθεί αφού η αριστερά είναι φτιαγμένη για να κυβερνά....

Διαβάστε την επιστολή Μπομπολάκη προς τα Χανιώτικα Νέα στις 21 Ιουλίου 2015

Ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει να τιμωρηθείς

Κύριε διευθυντά,
μας τιμωρούν γιατί 2.500.000 Έλληνες έκαναν το λάθος να ψηφίσουν ένα μη “κανονικό” κόμμα.
Ετσι το ονόμασε ο Γιούνγκερ
Γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν το ευρωπαϊκό οικονομικό ιερατείο των γραβατωμένων.
Γιατί αμφισβήτησαν το αλάθητο του Σόιμπλε και των “10 μικρών εγχώριων Σόιμπλε”.
Γι’ αυτό και “σταύρωσαν” τον Ελληνα πρωθυπουργό και μαζί του εκατομμύρια Ελληνες.
Γιατί το μικρόβιο της αριστερής κυβέρνησης δεν έπρεπε να επεκταθεί παραπέρα.
Προς γνώση και συμμόρφωση πάντων.
Και δεν ισχυριζόμαστε μόνο εμείς, οι απλοί και ταπεινοί άνθρωποι αυτή την άποψη.
«Εξαναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε ένα οικονομικά αμφιλεγόμενο ταμείο αποκρατικοποιήσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα άλλο από μια τιμωρητική πράξη απέναντι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς» αναφέρει σε συνέντευξή του ο μεγαλύτερος σήμερα στην Ευρώπη αν όχι σε όλο τον πλανήτη διανοητής και φιλόσοφος, ο Γερμανός Γιούργκεν Χάμπερμας, τον εκπληκτικό λόγο του οποίου είχα τη μέγιστη τύχη να γευτώ από κοντά το 2013 στο παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα.
Θα τους κάνουμε λοιπόν το χατίρι της αριστερής παρένθεσης;
Θα το κάνει αυτό η αριστερά στον εαυτό της;
Θα είναι η μέγιστη απογοήτευση για εκατομμύρια Ελληνες και άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
Μέχρι την τελευταία στιγμή το επεδίωξαν, επεδίωξαν να εξευτελίσουν τον πρωθυπουργό και την Ελλάδα, ώστε να αναγκάσουν αυτό τον ενοχλητικό παρείσακτο και την κυβέρνησή του να παραιτηθεί και να αναλάβουν οι άλλοι, οι κανονικοί.
Θα τους κάνουμε το χατήρι;
Θα στηρίξουμε την αναγκαστική επιλογή ενός πολιτικού που δεν υπολόγισε το πολιτικό του κόστος, την υψηλή δημοφιλία του και σκέφτηκε με πλήρη ευθύνη την πατρίδα του;
Γιατί η αριστερά δεν μπορεί να συνδεθεί με την παμφτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων και την ανυπολόγιστη καταστροφή.
Γιατί με μια κοινωνία και ένα κρατικό μηχανισμό ανέτοιμο για ρήξη μόνο για την απόλυτη καταστροφή μιλάμε.
Χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσουμε να μιλάμε για ρήξη.
Γιατι η αριστερά δεν μπορεί να συντελέσει στο γονάτισμα ενός ολόκληρου λαού.
Δεν μπορεί να τον οδηγήσει ξυπόλητο στ’ αγκάθια .
Δεν έχει το δικαίωμα.
Είναι έγκλημα καθοσιώσεως.
Γιατί μετά τους πανηγυρισμούς και ηρωισμούς για ένα δύο μήνες όλοι θα ψάχνανε να βρουν στο Σύνταγμα το δέντρο να κρεμάσουν τον πρωθυπουργό.
Γιατί η αριστερά δεν είναι μόνο για ηρωικές ήττες και διαμαρτυρίες από τη γωνία.
Δεν είναι μόνο για πένθιμα και ηρωικά εμβατήρια και διαλογισμούς περί ιδεολογικής καθαρότητας .
Είναι για να κυβερνά.
Να αναδιπλώνεται στις δυσκολίες και να κυβερνά.
Ας της δώσουμε λοιπόν τον χώρο και τον χρόνο έστω και μέσα από αυτές τις συνθήκες για να κυβερνήσει.
Ας μην κάνουμε άθελά μας το χατήρι στους Σόιμπλε, Μέρκελ και όλο το υπόλοιπο κακό συναπάντημα.
Γιατί αυτό περιμένουν.
Ομως εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να πετύχει το δικό μας πείραμα.
Ας μην τους απογοητεύσουμε αναγκάζοντας ηθελημένα ή αθέλητα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Νατάσα Βυσσίνου – Μπομπολάκη




Διαβάστε και την επιστολή που έστειλαν στον Τσίπρα, στις αρχές Ιανουαρίου, οι τύπισσες με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος

«4 Ιανουαρίου 2018

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Εκπροσωπώντας δυο από τους μεγαλύτερους φιλοζωικούς φορείς της χώρας ζητάμε με αυτή την επιστολή μας, την άμεση παρέμβασή σας στα όσα διαδραματίζονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν όψει της τροποποίησης του νόμου για την προστασία των ζώων.

Με πλήρη ευθύνη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη έχει συγκροτηθεί μια κεντρική επιτροπή επεξεργασίας του νόμου από την οποία απουσιάζουν οι φιλοζωικοί φορείς –ο κατ’ εξοχήν πυλώνας της προστασίας των ζώων με θεσμικό ρόλο που προβλέπεται και από τον υπάρχοντα νόμο– ενώ αντίθετα συμμετέχουν διάφοροι συντεχνιακοί οικονομικοί φορείς που αποδεδειγμένα το μόνο που ζητούν είναι η προάσπιση των συμφερόντων τους και όχι η προστασία των ζώων που είναι το ζητούμενο .

Με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, ο κ. Τσιρώνης επιδιώκει να καθορίσει αυθαίρετα ο ίδιος τα της εκπροσώπησης των 3 φιλοζωικών ομοσπονδιών της χώρας , αγνοώντας την οργανωτική και προγραμματική αυτοτέλεια των τελευταίων, γεγονός που και οι 3 ομοσπονδίες ευλόγως αρνούνται να δεχθούν και έτσι προχωρά στην αναμόρφωση του νόμου χωρίς αυτές να συμμετέχουν στην κεντρική επιτροπή , που έχει συστήσει.

Φοβούμαστε και έχουμε αρκετές ενδείξεις γι’ αυτό, ότι στο ΥΠΑΑΤ ετοιμάζουν αλλαγές –και μάλιστα αντιευρωπαϊκές– στην κείμενη νομοθεσία, όπως τις συνοπτικές και μη ηθικές ευθανασίες, θεωρώντας ότι έτσι θα λύσουν το θέμα των εκατομμυρίων αδέσποτων στη χώρα μας. Αλλαγές που θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Αλλά και τα άτομα που συμμετέχουν στην επιτροπή του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά και τις προγραμματικές διακηρύξεις της για τα ζώα. Διακηρύξεις που συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην ανοιχτή και δημόσια υποστήριξη, από το μεγαλύτερο μέρος της πολυπληθούς φιλοζωικής κοινότητας, του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.

Οι πρακτικές που εφαρμόζει ο Αναπληρωτής Υπουργός αλλά και οι θέσεις του δεν ακολουθήθηκαν από κανέναν προηγούμενο υπουργό, αφού πάντα οι αρμόδιοι υπουργοί επέλεγαν ως κύριο και βασικό συνομιλητή τη φιλοζωική κοινότητα και όχι φορείς ξένους με τη φιλοζωία. Έτσι λοιπόν, ως ύστατη καταφυγή, σας ζητάμε, κ. Πρωθυπουργέ, να βάλετε άμεσα τέλος σε αυτά τα σχέδια του υπουργού σας, πριν είναι πολύ αργά – η επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της- και για τα ζώα και για την κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Για την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού

Η Πρόεδρος

Έμμυ Παπαγιαννοπούλου»




Διαβάστε και την είδηση για τη σημερινή συνάντηση:

Συνάντηση Μητσοτάκη με φιλοζωϊκές οργανώσεις 

Με φιλοζωϊκές οργανώσεις είχε σήμερα συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτισε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς που εισηγήθηκε η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε για την επανεκκίνηση του διαλόγου από μηδενική βάση και σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τόσο οι εκπρόσωποι των φιλοζωϊκών οργανώσεων όσο και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησαν ότι κεντρικοί στόχοι οποιασδήποτε νομoθετικής πρωτοβουλίας πρέπει -μεταξύ άλλων- να είναι η προστασία των ζώων, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων καθώς και η εκπαίδευση και ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, αναγκαία προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση καλών πρακτικών για την καταγραφή, τη σήμανση και ο έλεγχος των γεννήσεων με τη συνεργασία δήμων, φιλοζωϊκών οργανώσεων και επιστημονικής κοινότητας.