12 Μαρτίου 2018

Διακόπτεται επ' αόριστον το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Την απόφαση της κυβέρνησης για την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, έπειτα από τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στην Τούμπα.


Ο κ. Βασιλειάδης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, υποστήριξε ότι η αναβολή γίνεται προκειμένου να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο με κανόνες για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

«Οι ποινές θα είναι αυστηρές, θα θεσπιστεί πιο αυστηρό πλαίσιο και αυτό πρέπει να είναι η βούληση όλων», είπε χαρακτηριστικά.

Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, σημειώνοντας ότι όλοι στη διεθνή ομοσπονδία είναι σοκαρισμένοι με τα γεγονότα της Τούμπας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βασιλειάδης άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο... Grexit, αποκλεισμού δηλαδή των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. «Συνεχίζουμε την μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει κανένας τις ευθύνες του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα... απαγορευθούν τα περίστροφα στους αγωνιστικούς χώρους, ο υφυπουργός είπε με νόημα, «αφού φτάσαμε να συζητάμε τέτοια πράγματα...».
Από εχθές το βράδυ, ο Γ. Βασιλειάδης βρισκόταν σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και είχε επισημάνει με δηλώσεις του ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «εξυγίανση του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε προαναγγείλει πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA.