09 Μαρτίου 2018

ΞΥΔΑΚΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! KNE κατά Σαμαρά λόγω του... «πρώην Κνίτη Τσίπρα»

Την έντονη αντίδραση της κομμουνιστικής νεολαίας Ελλάδος προκάλεσε το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στους Financial Times και ειδικότερα η αναφορά του ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατελέσει μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας Ελλάδας.


«Ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να γίνει αρεστός στους "ευρωατλαντικούς" εταίρους φτάνει σε σημείο να αποδίδει ως βασικό χαρακτηριστικό του Τσίπρα την ιδιότητά του «πρώην ΚΝίτη». Αυτό είναι φυσιολογικό αφού, όπως φαίνεται, η επίθεση στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι αναγκαίο συνοδευτικό με τα διαπιστευτήρια σ’ όλους αυτούς. Επί του συγκεκριμένου, ωστόσο, "ρίχνει στο γάμο του καραγκιόζη", αφού αναφέρεται στον Τσίπρα, που έχει αναδειχθεί στον πιο καλό μαθητή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα της ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο προσδίδει στον Τσίπρα χαρακτηριστικά που δεν έχει, καθώς αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ιδιότητα του «πρώην», αλλά του «νυν», σημειώνει στην ανακοίνωσή της Η ΚΝΕ.

Στο επίμαχο απόσπασμα του άρθρου του, ο πρών πρωθυπουργός αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του. Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία»