05 Μαρτίου 2018

Νέα Δημοκρατία: «Όλα στο φως» για να αποκαλυφθεί η σκευωρία της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis

«Εκείνο το οποίο λέμε στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι να μην κρυφτούν πίσω από νομικούς τακτικισμούς, αλλά να αφήσουν να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να ασκήσει πλήρως η Βουλή τα καθήκοντά της», δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης


«Όλα στο φως», προκειμένου «να αποκαλυφθεί η σκευωρία της κυβέρνησης» στην υπόθεση Novartis ζητεί με δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Βορίδη:

«Προσερχόμαστε σήμερα στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα εξετάσει το σκάνδαλο Novartis, με ένα καθαρό σκοπό: Όλα στο φως.

Θέλουμε πλήρη διερεύνηση της υποθέσεως. Προκειμένου αφ’ενός να αποκαλυφθεί η έκταση και το μέγεθος του ζητήματος εκεί που πραγματικά υπάρχει, αλλά και ταυτόχρονα να αποκαλυφθεί η σκευωρία από κυβερνητικής πλευράς με την κατασκευή δήθεν υπόπτων.

Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα ασκήσει πλήρως τις αρμοδιότητές της. Θα εξετάσει μάρτυρες ανάμεσα στους οποίους και τους λεγόμενους “προστατευόμενους”. Και θα κάνει όλες τις ενέργειες που της αναθέτει ο νόμος προκειμένου να φανεί η αλήθεια.  

Είναι πολύ σημαντικό να μην αφεθούν να σπιλώνονται, με κατασκευασμένες μαρτυρίες αγνώστων μαρτύρων, πολιτικοί οι οποίοι είναι γνωστό ότι ενόχλησαν την Κυβέρνηση.

Εκείνο το οποίο λέμε στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι να μην κρυφτούν πίσω από νομικούς τακτικισμούς, αλλά να αφήσουν να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να ασκήσει πλήρως η Βουλή τα καθήκοντά της».