03 Απριλίου 2018

Μετά την κατακραυγή οι ΣΥΡΙΖΑίοι του ΚΑΣ είπαν «ναι» στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο

«Πράσινο φως» για τα γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας» του Τζον Λε Καρέ άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο – Είχε προηγηθεί σάλος για την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης

«Ναι» στην πραγματοποίηση γυρίσματος στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο είπε τελικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη απόφασή του που απέρριπτε το σχετικό αίτημα.

Όπως προβλέπει η απόφαση, τα γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας», που στηρίζονται στο ομότιτλο έργο του Τζον Λε Καρέ θα γίνουν στις 12 Απριλίου του 2018, ενώ μια μέρα πριν θα γίνει η προετοιμασία.

Το «όχι» που έγινε «ναι»

Τα μέλη του ΚΑΣ αποφάσισαν θετικά στο δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS - Παραγωγές Κινηματογράφου - Τηλεόρασης ΑΕ». Στο δεύτερο αίτημα, η εταιρεία ζητούσε το χώρο για γυρίσματα στο πλαίσιο σειράς του BBC και σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Το πρώτο αίτημα αφορούσε σε άδεια γυρισμάτων από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία. Ωστόσο, δύο μέλη μειοψήφησαν, λέγοντας «ναι» στην πρόταση, αλλά ζήτησαν να γίνουν τα γυρίσματα εκτός ωραρίου λειτουργίας.