24 Απριλίου 2018

BINTEO-Άδωνις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις ύψους 150 δισ. τα επόμενα 5 έτη

«Με τον Τσίπρα δεν στρίβει η οικονομία» είπε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου - «Ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη ανέκαμπτε με ραγδαίους ρυθμούς, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από το 1%» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και θα πείσει τις αγορές για την αξιοπιστία της χώρας»

Για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στις δομικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και στη μεταπρογραμματική περίοδο μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης άσκησε κριτική στη κυβέρνηση ρωτώντας κατά πόσο είναι δυνατή μια καθαρή έξοδος από το τρίτο μνημόνιο και ακόμη και στη περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει, τι θα σημαίνει, ενώ ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, εκτίμησε πως η χώρα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο, και φάνηκε ξεκάθαρα πως «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος», παρά τη φαινομενική βελτίωση της οικονομίας.

Για τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, η πολιτική εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων “με το ζόρι” καλλιέργησε μια νοοτροπία αποφυγής ευθυνών, θεωρώντας πως η στάση αυτή έχει δημιουργήσει την εικόνα σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πως η έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει πως θα επιστρέψουμε στη περίοδο 2000-2010.

Χαμένη περίοδος η τριετία Συριζα για την οικονομία

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εστίασε στην πορεία της οικονομίας κατά τη τριετία ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως λόγω της μη ύπαρξης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη ανέκαμπτε με ραγδαίους ρυθμούς τη τελευταία τριετία, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από το 1% ή λίγο πιο πάνω.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η Ελληνική οικονομία παρουσίασε κάποια ανάπτυξη λόγω δύο εξωτερικών παραγόντων, αρχικά την χαμηλή τιμή του πετρελαίου και έπειτα την κατάρρευση γειτονικών τουριστικών προορισμών.

Τεράστιο πρόβλημα θεωρεί παράλληλα την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, λέγοντας πως δεν γίνεται τίποτα από τη πλευρά της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης πως στην Ελλάδα χάνουμε πολύ χρόνο για σωστές μεταρρυθμίσεις με τρανό παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία, “συζητάμε ακόμη ζητήματα λυμένα στον υπόλοιπο πλανήτη” είπε.

“Με τον Τσίπρα κανείς δεν πιστεύει ότι θα γυρίσει η οικονομία”, είπε ο Αντιπρόεδρος συμπληρώνοντας πως είναι λάθος η συζήτηση για αύξηση του βασικού μισθού, αφού αποτελεί τη πραγματική εικόνα μιας οικονομίας. Όταν δεν αυξάνει το ΑΕΠ της δεν μπορεί να αυξήσει του μισθούς μέσω της νομικής οδού διότι η αγορά θα πέσει σε νέα ύφεση και εκτίμησε πως όλα αυτά είναι αποτελέσματα της αριστερής ιδεοληψίας.

Ενώ ο Γιώργος Κύρτσος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ΝΔ, οψέποτε γίνουν εκλογές.

“Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα, δεν χρειάζονται απολύσεις”

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η ΝΔ δεν θεωρεί πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι το πρόβλημα και δεν θεωρεί πως θα πρέπει να γίνουν απολύσεις. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη αξιολόγησης και η μετεκπαίδευση των υπαλλήλων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεράστια γραφειοκρατία η οποία θα πρέπει να “σπάσει”.

Μόνη επιτυχία θα είναι η επιστροφή των νέων

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί πως είναι μεν ενθαρρυντικά αλλά δεν υπάρχει λόγος για αλαζονεία.

“Όσο το πρόγραμμά μας θα στρίβει την Οικονομία από την ύφεση στην ανάπτυξη τόσο η τρόικα θα αποδέχεται τις αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πιστεύει και θα πείσει τις αγορές για την αξιοπιστία της χώρας” είπε.

Η μεγάλη ερώτηση για τον Άδωνι είναι πως θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις ύψους 150 δις. τα επόμενα 5 έτη και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε καμία ιδιωτικοποίηση από μόνου του παρά μόνο επέτρεψε καθυστερημένα αυτές προηγουμένων κυβερνήσεων.

Ολοκληρώνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως στη ΝΔ “θα πανηγυρίζουμε μόνο όταν αρχίσει η επιστροφή των νέων στην Ελλάδα επειδή θα μπορούν να βρουν καλοπληρωμένες δουλειές”.


Ιωάννης Αντύπας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ