14 Απριλίου 2018

Λεμπρόν: Αποχωρεί από τους Καβαλίερς και ο λόγος βρίσκεται εντός Κλίβελαντ!

Η κανονική διάρκεια του NBA ολοκληρώθηκε, οι 16 ομάδες μετρούν αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ στα playoffs και ένα ερώτημα που παραμένει πάντα… καυτό αφορά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Λεμπρόν Τζέιμς! Θα παραμείνει στους Καβς ή θα επιλέξει να αποχωρήσει (ξανά) για άλλες πολιτείες;

Το συμβόλαιο του “βασιλιά” με την ομάδα του Κλίβελαντ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκάιρι και οι πιθανοί προορισμοί είναι πολλοί: Σίξερς, Σπερς, Ρόκετς, Λέικερς ή μήπως κάπου αλλού;

Πριν από 8 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου του 2010, ο κόσμος των Καβαλίερς έβλεπε τον Λεμπρόν Τζέιμς να επιλέγει τους Μαϊάμι Χιτ. Σύμφωνα με τον Κρις Σέρινταν η αποχώρηση πρέπει να θεωρείται και πάλι δεδομένη!



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος σε πρόσφατο άρθρο του, πηγές εντός της λίγκας θεωρούν σίγουρη την αποχώρηση του Λεμπρόν. “Όλο το NBA το γνωρίζει εκτός από τα μίντια”, αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή του Σέρινταν και όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, η αιτία είναι ο ιδιοκτήτης των Καβς, Νταν Γκίλμπερτ.

Ο Γκίλμπερτ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ με τις δωρεές υπέρ της προεκλογικής του καμπάνιας να είναι πολλές και ιδιαιτέρως υψηλές. Εν ολίγοις, ο ιδιοκτήτης της ομάδας που αγωνίζεται ο Τζέιμς συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογή του Τραμπ.

Εδώ λοιπόν συναντάει κανείς το μεγάλο πρόβλημα και τον λόγο που ο Λεμπρόν δεν σκέφτεται να συνεχίσει στους πρωταθλητές του 2016. Ο “βασιλιάς” βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ και την γεμάτη μίσος ρητορική του, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται σε σύγκρουση με το ίδιο το αφεντικο του Κλίβελαντ. Προφανώς οι συνθήκες για συνέχιση της συνεργασίας μοιάζουν απαγορευτικές.

Η αντίδραση στο “Shut up and dribble”… επιβάλλει αποχώρηση

Η πρόσφατη ιστορία με τη δημοσιογράφο του FOX, Λάουρα Ίνγκραχαμ, η οποία “διέταξε” τον Λεμπρόν να σταματήσει να μιλάει για πράγματα εκτός του μπάσκετ και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το αντικείμενο του είναι πλέον γνωστή.

Η απάντηση του σούπερσταρ ήταν άμεση και ξεκάθαρη. “Είμαι κάτι παραπάνω από ένας αθλητής”, ανέφερε ο ίδιος επιβεβαιώνοντας πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις εξωαγωνιστικές συνθήκες πριν από κάθε του απόφαση. Πώς λοιπόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε έναν οργανισμό που ανήκει σε έναν άνθρωπο που στηρίζει ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ;

Η παραμονή του Τζέιμς στο Κλίβελαντ θα είναι επί της ουσίας μία κίνηση που αναιρεί την μέχρι τώρα στάση του. Αν παραμείνει στην ομάδα, θα συνεχίσει να πορεύεται χέρι-χέρι με έναν από τους υποστηρικτές του Προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος σύμφωνα με τον “βασιλιά” είναι… ανόητος και έχει ως στόχο να διχάσει τους πολίτες.

Η αποχώρηση γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη αν αναλογιστεί κανείς πως η εξωγηπεδική παρουσία του Λεμπρόν γιγαντώνει τον μύθο του. Δημοσιογράφοι και παλαίμαχοι τού έχουν βγάλει το καπέλο, ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά και μοιάζει απίθανο να βάλει… αυτογκόλ συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον Νταν Γκίλμπερτ.

Ιδανικός προορισμός οι Σίξερς

Το εύλογο ερώτημα είναι το εξής: Μετά τους Καβαλίερς… που;

Είναι αλήθεια πως η αγορά της Φιλεδέλφεια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Λος Άντζελες. Είναι επίσης αλήθεια πως μία συμφωνία με τους Σπερς ή τους Ρόκετς εκτοξεύει τις πιθανότητες για ακόμα ένα δαχτυλίδι. Οι Σίξερς ωστόσο έχουν να προσφέρουν μία διαφορετική και άκρως ελκυστική συνταγή.

Μπορεί να ακούγεται σαν ψέμα αλλά ο Λεμπρόν των 82 αγώνων και των μυθικών μέσων όρων (27.5 πόντοι, 9.1 ασίστ, 8.6 ριμπάουντ) διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του. Η πιθανή μετακίνηση στην ιδιαιτέρως ανταγωνιστική Δύση για πρώτη φορά στην καριέρα του θα μοιάζει με… αυτοκτονία.

Αντιθέτως, οι ταλαντούχοι Σίξερς των Φουλτζ – Σίμονς – Εμπίντ με τους οποίους ο Τζέιμς διατηρεί άριστες σχέσεις αποτελούν ευκαιρία και πρόκληση. Ο 34χρονος σούπερσταρ θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να καθοδηγήσει ένα νεανικό σύνολο και να διεκδικήσει ακόμα ένα δαχτυλίδι με 3η διαφορετική ομάδα. Αν τα καταφέρει το όνομα του θα “σκαρφαλώσει” ακόμα ψηλότερα (αν πηγαίνει άλλο…) στη λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών.

Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν οι Λέικερς κερδίσουν τη λοτταρία τότε το Νο.1 του draft θα καταλήξει και πάλι στη Φιλαδέλφεια. Μετακίνηση εντός Ανατολής θα σημαίνει αυτομάτως αποδυνάμωση των Καβς και επιπλέον ενίσχυση των Σίξερς. Τι περισσότερο να ζητήσει ο Λεμπρόν Τζέιμς;

Η τελική απάντηση θα δοθεί σε περίπου 3 μήνες! Η αποχώρηση από το Κλίβελαντ πρέπει να θεωρείται σύμφωνα με τον Κρις Σέρινταν σίγουρη και πλέον μένει να φανεί ποια θα είναι η απόφαση για την επόμενη ημέρα…

Του Γιώργου Ορφανάκη / eurohoops.net