13 Απριλίου 2018

ΝΔ: Ο Πάνος Καμμένος είναι ο αδύναμος κρίκος μιας κυβέρνησης σε αποδρομή

Ως τον αδύναμο κρίκο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή χαρακτηρίζουν τον Πάνο Καμμένο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Πειραιώς είναι εδραία η πεποίθηση, πως ο υπουργός Άμυνας, αποτελεί τον καταλύτη εξελίξεων για το κυβερνητικό στρατόπεδο με τη στάση του στα εθνικά θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα εστιάζει στις δύο διαφορετικές γραμμές που ακολουθούν στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. «Η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία σήμερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα στη χώρα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της ΝΔ κατά τη συνέντευξη του στους ανταποκριτές ξένου τύπου, συμπληρώνοντας ότι, «ο κ. Τσίπρας, ως αδύναμος πρωθυπουργός, αναγκάζεται να κρατήσει τον κύριο Καμμένο στο Υπουργείο αυτό προκειμένου να κρατήσει την κυβερνητική του πλειοψηφία».

Για τη ΝΔ είναι σαφές ότι η κυβερνητική διγλωσσία βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, στερώντας από τη χώρα μια ενιαία και δυνατή φωνή στα διεθνή φόρα για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών αλλά και του Σκοπιανού. Το ερώτημα που τίθεται από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κατά πόσον ο Πρωθυπουργός, μπορεί να συνεχίσει να ανέχεται το πολιτικό παιχνίδι Καμμένου πάνω στα εθνικά θέματα, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά.

Έντονη κριτική ασκούν και στην σπουδή του υπουργού Άμυνας να ανακοινώσει το θάνατο του σμηναγού μέσω twitter και χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομά του, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η ανησυχία οικογενειών και στρατεύματος. Μάλιστα κάποια στελέχη απέδιδαν τη σπουδή αυτή στο σιωπητήριο που έχει υποχρεώσει το Μαξίμου στον κ. Καμμένο και την προσπάθεια του να «τρέξει να προλάβει», πριν καν εκδοθεί ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το Σκοπιανό καταλύτης εξελίξεων

Η στάση Καμμένου στο Σκοπιανό, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει λύση που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, εφόσον έρθει η συμφωνία στη Βουλή, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρες κάλπες, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς. «Το Σκοπιανό σε συνδυασμό με την σκληρή τουρκική γραμμή είναι για τον κ. Καμμένο παράγοντες αποδιάρθρωσης και για την κυβέρνηση παράγοντες διάλυσης», όπως σχολίαζε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Πειραιώς έχουν ανοιχτές τις κεραίες για να εντοπίσουν, αν στο παρασκήνιο, ο κ. Τσίπρας αναζητά «πρόθυμους» από άλλα κόμματα για να αποτελέσουν δεκανίκι στην προσπάθεια του να παραμείνει στην εξουσία. Με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι δεν ψηφίζει λύση χωρίς αλλαγή του Συντάγματος, είναι σαφές πως ο μόνος τρόπος να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, είναι τα πολιτικά ανταλλάγματα σε βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων που θα του δώσουν μια νέα πλειοψηφία, χωρίς τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου ο ίδιος να παραμείνει στην καρέκλα του Πρωθυπουργού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ
iefimerida.gr