14 Απριλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό-Κατέρρευσε η σύζυγός του-Ο σπαρακτικός επικήδειος του συναδέλφου

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η σύζυγος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας - Λιποθύμησε και η πεθερά του - Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Γιώργο Μπαλταδώρο στην τελευταία του κατοικία στο Μορφοβούνι Καρδίτσας - Παρόντες Καμμένος, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Κουβέλης, Λεβέντης

Η τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου παίχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του.

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονταν από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπήρχαν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο. Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.


Λίγο πριν τη μία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία και μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.



Τραγικές φιγούρες η μάνα και η σύζυγος
Τραγική φιγούρα στη νεκρώσιμη ακολουθία η μητέρα του πιλότου και η σύζυγος του.

Η μήτέρα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας έκλαιγε και φώναζε «γιατί γιε μου, γιατί παιδί μου, πάρε με μαζί σου» αρνούμενη να πιστέψει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια της.

Και η σύζυγος του, εμφανώς καταβεβλημένη, έκλαιγε γοερά πάνω στο φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Ο σπαρακτικός επικήδειος του συναδέλφου και στενού φίλου του Γιώργου Μπαλταδώρου: Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι

Συγκλόνισε ο επικήδειος με τον οποίο αποχαιρέτησε τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο ο συνάδελφος και στενός φίλος του, Σπύρος Καρέλης.

"Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σου και σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην αιωνιότητα , πέρασες στην ιστορία.

Φεύγεις από τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την αποχωριστούμε ποτέ διότι το κενό της απουσίας σου είναι πολύ μεγάλο" ανέφερε μεταξύ άλλων με τρεμάμενη φωνή.

"Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με το χαμόγελο στα χείλη που ποτέ δεν σε εγκατέλειψε. Σε φοβόταν ο ουρανός, σε ζήλευε η θάλασσα.. Μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και σε εμένα προσωπικά που έτυχε να απευθύνω αυτά τα τελευταία λόγια. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν εκφράζονται με λόγια όσα αισθανόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω..." είπε με λυγμούς.

"Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από το Ε