06 Απριλίου 2018

Eντυπωσιακό βίντεο για την αεροπορική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Στρατηγική Αξία της Αεροπορικής Ισχύος στην εποχή μας είναι το θέμα του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται για έκτο συνεχή χρόνο, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΝ) και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», το διάστημα 19 και 20 Απριλίου.

Το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, συμφώνως με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, «θα επιδιώξει την εξερεύνηση – ανάπτυξη της χρησιμότητας της αεροπορικής δύναμης στη σύγχρονη εποχή και τη δημιουργία κοινής αντίληψης απέναντι στις προκλήσεις και απειλές της εποχής μας».

Ταυτοχρόνως, μέσα από τις εργασίες του και μέσω των τοποθετήσεων των διακεκριμένων ομιλητών του, θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις ή έστω να δημιουργήσει προβληματισμούς σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:

-Ο κάλλιστος συνδυασμός των δυνατοτήτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προς επίτευξη των στρατηγικών στόχων μιας χώρας σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

-Η βέλτιστη ανάπτυξη επιχειρησιακών – τεχνολογικών δυνατοτήτων, από πλευράς της ΠΑ, για την αντιμετώπιση των νέων μορφών κινδύνων που προβλέπεται ότι θα προκύψουν.

-Η γενικότερη ανάλυση των πολιτικοστρατιωτικών σχέσεων και οι επιδράσεις τους στο χαρακτήρα του στρατιωτικού επαγγέλματος, σε καιρό ειρήνης αλλά και σε περίοδο επιχειρήσεων, κλπ.

Δείτε το βίντεο: