14 Μαΐου 2018

Ρήμαξαν τις μπαταρίες σε αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ στο Μόρνο

Είχαν αρπάξει συνολικά 14 μπαταρίες από διάφορες περιοχές κατά μήκος του φράγματος

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργημένης γης έμειναν απότιστα τις τελευταίες δέκα ημέρες, εξ αιτίας δυο νεαρών που ξήλωναν τις μπαταρίες από τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας κατά μήκος του καναλιού του Μόρνου.

Η δράση τους πήρε τέλος το απόγευμα, όταν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο στο αγροτικό φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε ένας 24χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και βρήκαν μέρος της λείας από την τελευταία κλοπή. Λίγο νωρίτερα, μαζί με έναν συνεργό του είχαν διαρρήξει έναν οικίσκο της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της Δάφνης και είχαν ξηλώσει πέντε μπαταρίες αξίας 1.000 ευρώ.

Έτσι, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στην Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας διαπίστωσαν ότι το δίδυμο κρυβόταν πίσω από τις απανωτές λεηλασίες των τελευταίων ημερών σε παρόμοιους οικίσκους στο κανάλι του Μόρνου. Στις 4 Μαΐου είχαν αρπάξει πέντε μπαταρίες αξίας 1.000 ευρώ στην περιοχή των Λεύκτρων, στις 6 Μαΐου άλλες πέντε μπαταρίες αξίας 1.000 ευρώ στην περιοχή των Ερυθρών και την ίδια ημέρα άλλες τέσσερις μπαταρίες αξίας 300 ευρώ στην περιοχή του Προδρόμου.

Ο 24χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, όπως και ο άγνωστος συνεργός του τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται και αναζητείται για να συλληφθεί. Παράλληλα, κατασχέθηκε το φορτηγάκι του νεαρού ως μέσο για την τέλεση των κλοπών.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ