25 Μαΐου 2018

Ο μύθος της Αριστεράς

*Του Νίκου Σίμου

Πριν από μερικούς μήνες –αν θυμάται ο γράφων καλά- σε μία σύσκεψη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ κάποιο μέλος είχε διερωτηθεί, παίρνοντας αφορμή από την  τροπολογία για την απαιτούμενη υψηλή πλειοψηφία για την προκήρυξη απεργίας, αν η σημερινή κυβερνηση είναι αριστερή.

Το ερωτημα αυτό  είναι μία απλή ένδειξη της επιταχυνόμενης  απομυθοποίησης της αριστεράς και της μονοπωληθείσας από αυτήν, επί σειράν ετών,  κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον μία ψευδεπίγραφη έκφραση της αριστεράς, ως προς τις θεωρητικές τουλάχιστον θέσεις του τι πρεσβεύει η αριστερά. Ήλθε στην εξουσία και  είχε την ευκαιρία η ελληνική κοινωνία να διαπιστώσει το πόσο υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί! Αριστεροί με εφαρμογή των πλέον νεοφιλελεύθερων πρακτικών που καμμία δεξιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ασφαλώς και ήσαν αναγκασμένοι να προσαρμοσουν  την πολιτική τους στις απαιτήσεις αυτών που δάνειζαν την Ελλάδα. Αλλά αυτό γινόταν με μία σταδιακή επιβάρυνση, αρχικώς, που στη συνέχεια επέτρεπε μία στοιχειώδη χαλάρωση καθώς είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης, που στη συνέχεια  ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πάνθεον των άκρως αντιλαϊκών μέτρων των αριστερών είναι μεγάλο και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη λαϊκή αγανάκτηση καθώς με την επίκληση των ακριβώς αντιθέτων από αυτά που εφαρμόζει σήμερα, επέτυχε να ξεγελάσει τον κόσμο και να κερδίσει τις εκλογές. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ:

-Είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που  φαλκιδευει το δικαίωμα της απεργίας

-Είναι η πρώτη κυβέρνηση που εκπλειστηριάζει ακόμη και την πρώτη κατοικία  δανειοληπτών.

– Είναι η πρώτη κυβέρνηση που κατάσχει μισθούς και λογαριασμούς για χρέη προς το δημόσιο αδιαφορώντας αν η αδυναμία πληρωμής  τους οφείλεται στην φτωχοποίηση του λαού, την οποίαν όχι μόνο επιτάχυνε αλλά και επέκτεινε.

-Είναι η πρώτη κυβέρνηση στην θητεία της οποίας αναγκάζονται οι πολίτες να αποποιηθούν ακόμη καικληρονομιές, μη αντεχοντας την φορολογική επιδρομή που στην ουσία συνιστά κατάσχεση περιουσιών.

-Είναι η πρώτη κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας αναγκάστηκε να ξενητευθεί το πλέον ακμαίο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας στερώντας έτσι την χώρα επιστημόνων και λαμπρών εγκεφάλων.

Το μεγαλύτερο δώρο που έκανε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αποκάλυψε τελικώς τι είναι η ελληνική, τουλάχιστον, αριστερά, η οποία με τις θεωρίες της και την αφέλειά της ταλαιπώρησε ιδιαιτέρως την χώρα τα χρόνια, ειδικώς, της Μεταπολίτευσης. Απεδείχθη ότι οι αριστεροί  δεν ήταν τίποτε άλλο παρά λιμασμένοι για εξουσία, την οποία τώρα, παρά την γενικευμένη σε βάρος τους κατακραυγή κάνουν ό, τι μπορούν για να την διατηρήσουν καταστρέφοντας την χώρα και τον λαό της.

http://thepresident.gr