25 Μαΐου 2018

Άδ. Γεωργιάδης: Ο Τζιτζικώστας θα κέρδιζε άνετα τον Μπουτάρη-ΗΧΗΤΙΚΟ

Κίνηση που δεν θα ωφελήσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο τη «συμμαχία» του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την επίθεση σε βάρος του δημάρχου.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού καταδίκασε για μια ακόμα φορά την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πιο τοξικός άνθρωπος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από τον Αλέξη Τσίπρα», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να βγει σε καλό στον Γιάννη Μπουτάρη.

Κληθείς να σχολιάσει πως θα έβλεπε μια μάχη Μπουτάρη-Τζιτζικώστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν μπορεί να υποδείξει στον περιφερειάρχη τι θα κάνει ωστόσο όπως είπε σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση μεταξύ τους «ο κ. Τζιτζικώστας θα κέρδιζε άνετα τον κ. Μπουτάρη», χαρακτηρίζοντας τον έναν «έμπειρο πολιτικό» και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «έναν sui generis άνθρωπο».

Όσον αφορά τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε το ζήτημα της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη και τη διαμάχη που έφερε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν είχε ποτέ καμία σχέση με ομάδες βίας και αντίθετα τις καταδίκαζε πάντα», ενώ αναφέρθηκε στην άμεση διαγραφή Μπαλτάκου όταν διαπιστώθηκαν οι συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε πως «είναι δυνατό η ελληνική δικαιοσύνη να συλλαμβάνει αυτούς που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη και να καταδικάζονται άμεσα στη δικαιοσύνη και να μη συλλαμβάνονται τα μέλη του Ρουβίκωνα;», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση αρνείται να συλλάβει τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας

«Εμένα με έχουν καταστρέψει από αυτές τις επιθέσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τι επιθέσεις που έχει δεχθεί το βιβλιοπωλείο του από ακροαριστερά στοιχεία, λέγοντας πως «είχα την ατυχία να θεωρούμαι θύμα της βίας της άκρας αριστεράς, επειδή η άκρα αριστερά έχει μια ασυλία, ουδέποτε το κράτος ασχολήθηκε ποτέ με την περίπτωση μου».

«Ο κ. Τσίπρας κουνάει το δάκτυλο στη ΝΔ ότι η ΝΔ υποστηρίζει της πράξης βίας. Ο κ. Τσίπρας έχει μέλη στην ομάδα του που πήγαιναν στη δίκη της 17 Νοέμβρη ως μάρτυρες υπεράσπισης όπως κ. Μπαλαούρας», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΠΑΟΚ, Σκοπιανό και… μέτρα

Μιλώντας για το θέμα του ΠΑΟΚ και αναφορικά με όσα έχει σχολιάσει για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό το οποίο είπε είναι «σε αντίθεση με την ομάδα του ΠΑΟΚ που έπαιξε μια πολύ ωραία μπάλα, εμένα δεν μου αρέσει οι ομάδες να χάνουν στα χαρτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ αναγνωρίζω κάτι ακόμα, ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κράτησαν μεγάλη ψυχραιμία. Συνέβη ένα ατυχές περιστατικό που δεν μπορεί να περάσει από κανένα απαρατήρητο. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι λόγος για να τσακωνόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι απόλαυση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης. Όπως είπε, «εάν αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε και το ποδόσφαιρο είναι μια αφορμή να τρομοκρατούμε ο ένας τον άλλον τότε θα είμαστε πάντα τελευταίοι», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν υπήρξαν ανεπίσημες επαφές Τσίπρα-Μητσοτάκη πέραν των όσων έγιναν γνωστές.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός είχε δύο επιλογές, με τη μία να είναι το χτίσιμο εθνικής γραμμής από την αρχή, με κάλεσμα των πολιτικών αρχηγών ώστε να καταλήξουν κάπου. Ωστόσο όπως είπε, υπήρξε συνεννόηση Τσίπρα με τον Καμμένο ώστε αυτός να λαϊκίζει, λέγοντας πως «αδιαφόρησε για τη συγκρότηση του εθνικού μετώπου και προσπάθησε να διασπάσει τη ΝΔ και στη συνέχεια απέταξε το θέμα της Novartis στο τραπέζι».

Όπως είπε «η ΝΔ δεν μπορεί να του δείξει εμπιστοσύνη γιατί δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. έχει απολέσει την εμπιστοσύνη όλων των γύρω του ανθρώπων, δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν ψεύτη», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση του Δεν πληρώνω του κ. Τσίπρα συμφώνησε να διπλασιαστούν τα διόδια στην Εγνατία. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει οτι αυτό που διαβάζουμε ότι συμφώνησε δεν θα εφαρμοστεί ποτέ», ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα εκπλαγώ αν δεν γίνουν εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο φέτος».



http://www.thessnews.gr/article/88706/ad-georgiadis-sto-radio-thessaloniki-o-tzitzikostas-tha-kerdize-aneta-ton-mpoutari