Η είδηση ότι τα μέλη της «σπείρας των Ρομά» αποφυλακίζονται το ένα μετά το άλλο λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισης τους, έχει γεμίσει ανησυχία τα θύματα τους.
Η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου, ένα από τα θύματα της συμμορίας, μιλά στο iefimerida και ζητά άμεσες και αυστηρές ποινές για τους κακοποιούς.
«Όσο δεν υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους ανθρώπους που μπαίνουν έτσι ανεξέλεγκτα στα σπίτια των πολιτών αυτό θα συνεχίζεται. Εμένα δεν με αφορά που παρήλθε το 18μηνο. Με αφορά που δεν μπήκαν φυλακή για πάρα πολύ καιρό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Αφέθηκαν ελεύθεροι και σε λίγο καιρό θα κάνουν πάλι τα ίδια. Λυπάμαι πραγματικά. Εάν δεν αποφασίσει η πολιτεία να επιβάλει αυστηρές ποινές σε τέτοιους κακοποιούς που μπαίνουν στα σπίτια κλέβουν και σε πολλές περιπτώσεις σκοτώνουν για το τίποτα και υπάρχει χαλαρότητα τα ποινικά αδικήματα θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Είναι αναμενόμενο. Υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Κάποια στιγμή ξεχειλίζει το ποτήρι. Και λες κάτσε ρε φίλε. Έλεος».
Όπως λέει η δημοφιλής τραγουδίστρια μεταξύ των κλοπιμαίων ήταν και ένα πανάκριβο χρυσό ρολόι γνωστής εταιρείας μεγάλης χρηματικής αξίας. Για την ίδια η συναισθηματική αξία αυτού του οικογενειακού κειμηλίου είναι ανυπολόγιστη.
«Εγώ πήγα στην αστυνομική διεύθυνση όπου είχαν συγκεντρώσει τα κλοπιμαία και δεν βρήκα τίποτα. Είχαν κλέψει μεταξύ άλλων ένα οικογενειακό μας κειμήλιο. Ένα από τα πρώτα χρυσά Omega που κυκλοφόρησαν στον Κόσμο. Ανήκε στον Παππού του άντρα μου και πήγαινε από γενιά σε γενιά. Ο επόμενος που θα το έπαιρνε ήταν ο γιός μου. Είχε πάνω χαραγμένο το όνομα του «Θεόδωρος Γκολφίδης». Ένα σπάνιο κομμάτι. Με τεράστια συναισθηματική αξία. Οι αστυνομικοί μου είπαν ότι τα πολύ καλά κομμάτια πουλήθηκαν πρώτα. Υπάρχει ομάδα από πίσω που γνωρίζει ποία αντικείμενα είναι αξίας, ποια θα πουληθούν πρώτα, για ποια υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον. Υπάρχει ομάδα υποστήριξης από πίσω».
Όπως περιγράφει στο iefimerida, οι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι της όχι μία αλλά δύο φόρες.
«Εμένα μπήκαν στο σπίτι μου δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες. Εγώ δεν έκλαψα δώρα. Έκλαψα το βιός μου. Έκλαψα πράγματα που τα αγόρασα με τον ιδρώτα μου. Με την δουλειά μου. Ότι δεν μου πήραν την πρώτη φορά τα πήραν τη δεύτερη όταν έφυγα για διακοπές στην Κρήτη για να γιορτάσω τα γενέθλια του γιού μου. Είχαν απομείνει τρία τέσσερα δαχτυλίδια που είχαν διασωθεί τυχαία. Πανικός. Την πρώτη φορά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Την δεύτερη φορά τα έκαναν άνω κάτω όλα. Μακάρι να τελειώσουν κάποτε όλα αυτά».
Κατά τη διάρκεια του 18μηνου την υπόθεση ανέλαβαν τρεις ανακριτές με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην προσωποποιηθούν οι κατηγορίες ώστε να οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες οι κατηγορούμενοι. Ο αριθμός των κατηγορουμένων με τα στοιχειά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αυτών των 18 μηνών ξεπέρασε τους 110. Οι αρχικές συλλήψεις ήταν 33.