13 Ιουνίου 2018

«Σφάζονται» Ζάεφ-Ιβάνοφ στα Σκόπια για τη συμφωνία με Τσίπρα

Ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και θα βγάλει διάγγελμα εντός της ημέρας - Η συνάντησή τους διήρκεσε μόλις δύο λεπτά - Ζάεφ: Μας διέκοψε και αποχώρησε!

Μόλις 120 δευτερόλεπτα κράτησε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της χώρας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα, για το θέμα της ονομασίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, ο Ιβανόφ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υπάρχει γραπτή συμφωνία με την Ελλάδα και στη συνέχεια τους δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος συνέχειας της συνάντησης και αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από την αίθουσα.

Πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο των Σκοπίων αναφέρουν, πως εντός της μέρας ο πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθυνθεί με διάγγελμα στο λαό των Σκοπίων, δημοσιοποιώντας τους λόγους άρνησής του για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

O ίδιος  είναι  ενάντια στην αλλαγή erga omnes και κατά της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.

Μετά την αποχώρηση Ιβανώφ, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: « Ο Ζόραν Ζάεφ και ο Νικόλα Ντιμιτρόφ έκαναν προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά ο Γκιόργκι Ιβανόφ τους διέκοψε και αποχώρησε αρνούμενος να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για τη Μακεδονία».

Παναγιώτης Σαββίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ